Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Συσπειρωμένοι στο σωματείο τους συνεχίζουν το δίκαιο αγώνα τους

Απάντηση στη νέα εργοδοτική παρέμβαση με φερετζέ... την υπογραφή «ανεξάρτητοι εργαζόμενοι» δίνει το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση

Κόντρα στις πολύμορφες εργοδοτικές παρεμβάσεις, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με νέα συγκέντρωση στις 3 Γενάρη

MotionTeam

Κόντρα στις πολύμορφες εργοδοτικές παρεμβάσεις, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με νέα συγκέντρωση στις 3 Γενάρη
Κλιμακώνονται οι πιέσεις με στόχο να κάμψουν τον ανυποχώρητο αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης», που παλεύουν για πληρωμή των δεδουλευμένων τους και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας να τσακίσει τα δικαιώματά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, εμφανίστηκε να διακινείται μια επιστολή κάποιων... «ανεξάρτητων εργαζομένων», η οποία ξεχειλίζει από... άκρως εργοδοτικό περιεχόμενο. Συγκεκριμένα, η εν λόγω επιστολή επιτίθεται στο Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης» (πρώην Αρβανιτίδης), επειδή όπως λέει «αδιάλλακτα, χωρίς να προτείνει μια άλλη λύση, απέρριψε κάθετα την πρόταση του νέου επενδυτή».

Μάλιστα, συστήνουν στα διάφορα σωματεία να «αναλογιστούν και τις δικές τους ευθύνες, με τη δογματική τους στάση, την αδιαλλαξία και την έλλειψη οποιασδήποτε συγκλίνουσας πρότασης».

Επίσης, καλούν το υπουργείο Εργασίας «να βοηθήσει σε αμέριστο βαθμό την υγιή επιχειρηματική πρωτοβουλία του νέου επενδυτή (...) υιοθετώντας και εποπτεύοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα ζημιώνει το λιγότερο δυνατόν όλους».

Θυμίζουμε ότι η πρόταση που παζαρεύουν παλιοί («Καρυπίδης») και επίδοξοι νέοι ιδιοκτήτες («MARKET IN»), εκβιάζοντας τους εργαζόμενους να την αποδεχτούν, αφορά: 50% κούρεμα των οφειλόμενων δεδουλευμένων. Καταβολή του υπόλοιπου 50% μέχρι και τον Ιούνη του 2017. Υπογραφή νέων συμβάσεων με μείωση των μισθών κατά 20%. Παράλληλα, δεν υπάρχει δέσμευση για διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας (1.400).

Η απάντηση του Πανελλαδικού Σωματείου

Απάντηση στη νέα εργοδοτική παρέμβαση που εμφανίζεται με το φερετζέ των... «ανεξάρτητων εργαζομένων», δίνει το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης» (πρώην Αρβανιτίδης).

Καταρχήν, τονίζει ότι ακόμα και μέσα στις γιορτές συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις, με νέα προγραμματισμένη συγκέντρωση την Τρίτη 3 Γενάρη, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, για να μη μετατραπούν οι εργαζόμενοι σε δούλοι, για λύσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες αυτών και των οικογενειών τους.

Στην ανακοίνωσή του, το Πανελλαδικό Σωματείο αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Σε όλο αυτό το διάστημα, με διαφορετικούς εργοδότες και διαφορετικές κυβερνήσεις, με τα προβλήματα ολοένα να οξύνονται, με στελέχη της επιχείρησης άλλοτε με το "μαστίγιο" της ανεργίας και της απληρωσιάς και άλλοτε με το "καρότο" της νέας ανάπτυξης, του "σωστού" επιχειρηματία, να προωθούν τις απαιτήσεις της εργοδοσίας σε εμάς τους εργαζόμενους, το Πανελλαδικό Σωματείο κράτησε σταθερό τιμόνι, υπερασπίζοντας τα δικαιώματά μας, ξεσκεπάζοντας τα σχέδια της εργοδοσίας, αντιδρώντας στην αντεργατική πολιτική της όποιας κυβέρνησης, γκρεμίζοντας αυταπάτες για "καλούς" εργοδότες, ή για "φιλολαϊκές" κυβερνήσεις.

Γι' αυτό ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, που όλο το προηγούμενο διάστημα με συλλογικές αποφάσεις υπερασπίζει το δικαίωμά μας στη δουλειά με δικαιώματα και κατακτά την εμπιστοσύνη των συναδέλφων».

Οσο για τους «ανεξάρτητους εργαζόμενους», σημειώνει ότι «έχουν μία μοναδική εξάρτηση από την εργοδοσία, αφού:

-- υπερασπίστηκαν τον Αρβανιτίδη με "διάφορους τρόπους",

-- πανηγύριζαν για τη συμφωνία με τον "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ",

-- διακήρυσσαν την υπομονή για την καθυστέρηση των δεδουλευμένων και από τον Καρυπίδη,

-- (...) μέχρι χτες υπερασπίζονταν τον Καρυπίδη και σήμερα θέλουν να παρακαλέσουμε το νέο επενδυτή να κάνει την επένδυση, ή την κυβέρνηση να "στηρίξει" την επένδυση.

-- (...) μέχρι χτες έλεγαν θα έρθει ο νέος εργοδότης θα πληρωθούμε κανονικά, σήμερα λένε πως αν δεν δεχτούμε τις μειώσεις δεν θα έρθει ο νέος επενδυτής. Κρύβουν ότι ο νέος επενδυτής έχει κάνει συμφωνίες, χρεώνει εμπόρευμα, μαζεύει τις εισπράξεις στον τραπεζικό του λογαριασμό και το μόνο που μένει είναι να εξασφαλίσει πάμφθηνους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ