Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΕΕΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ενισχυμένο το ταξικό Σωματείο, με αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές

Με αύξηση της συμμετοχής των εργαζομένων και ενίσχυση του ταξικού ψηφοδελτίου, που οδήγησε και σε αύξηση των αντιπροσώπων του για τα Εργατικά Κέντρα και την Ομοσπονδία, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) στη Δυτική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, στις εκλογές ψήφισαν 405 εργαζόμενοι από 361 που είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες αρχαιρεσίες. Το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) έλαβε 404 ψήφους (από 361) και το σύνολο των εδρών του ΔΣ του Σωματείου.

Για το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, η «Αγωνιστική Συνεργασία» εξέλεξε 3 αντιπροσώπους (από 2), για το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας 4 αντιπροσώπους (από 3) και για το το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας 1 αντιπρόσωπο (από 1). Για την ΓΕΝΟΠ εκλέχθηκαν 5 αντιπρόσωποι (από 4).

Με ανακοίνωσή του, το ΣΕΕΕΝ χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες και έστειλαν μήνυμα αντίστασης ενάντια στην αντεργατική πολιτική. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «η αυξημένη συμμετοχή των συναδέλφων (+10%) σε σχέση με τις προηγούμενες αρχαιρεσίες, μέσα σε συνθήκες συρρίκνωσης του κλάδου, έντασης της τρομοκρατίας και του φόβου, εντατικοποίησης της εργασίας κ.ά. είναι ένα θετικό βήμα στην αλλαγή συσχετισμών και στα δευτεροβάθμια όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος. Μπροστά μας έχουμε σημαντικές εξελίξεις, συνέχιση της αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης, της ΕΕ, του κεφαλαίου (...) Παράλληλα είναι σε εξέλιξη οι ανταγωνισμοί στον κλάδο μας για το πώς θα προχωρήσει το επόμενο βήμα της ιδιωτικοποίησης, με δεδομένη τη συρρίκνωση της αξιοποίησης του λιγνίτη γεγονός που θα αυξήσει την ανεργία. (...) Μόνος δρόμος να αντιμετωπίσουμε αυτές τις εξελίξεις είναι να οργανωθούμε, να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας (...) να χτίσουμε ένα μαχητικό, ταξικό, συνδικαλιστικό κίνημα ελπίδας και ανατροπής. Η αύξηση της συμμετοχής στις αρχαιρεσίες του ΣΕΕΕΝ έδειξε ότι υπάρχουν οι δυνάμεις εκείνες, που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την ανασύνταξη του κινήματος σε ταξική κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org