Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Καταγγέλλουν την απόλυση - δίωξη συνδικαλιστή

Τονίζουν ότι η απόλυση ήρθε μία μέρα μετά την απαίτηση του συνδικαλιστή να πληρωθούν στην ώρα τους οι εργαζόμενοι του Συνεταιρισμού Υδραυλικών το δώρο Χριστουγέννων

Τη διοίκηση του Συνεταιρισμού Υδραυλικών Αρτας, που παραμονές εορτών προχώρησε σε εκδικητική απόλυση του Δημήτρη Λύκκα, μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρτας και προέδρου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αρτας, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚ Αρτας αναφέρει: «Η απόλυση ήρθε μια μέρα μετά την απαίτηση του συναδέλφου μας να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης το δώρο των Χριστουγέννων την τελευταία μέρα της προθεσμίας (21 Δεκέμβρη), όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, αφού πρώτα η επιχείρηση είχε ενημερώσει πως "θα πάρετε το δώρο στα μέσα Γενάρη". Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι ένα μήνα και δεν έχουν πάρει το επίδομα άδειας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν γιορτές!

Η απόλυση έγινε με σκοπό να επιβάλουν οι εργοδότες "σιγή νεκροταφείου" στο χώρο δουλειάς για να μπορούν ανενόχλητοι να καταπατούν ωράρια, εργασιακές σχέσεις, να αφήνουν για μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους χωρίς να υπάρχει αντίδραση. Πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη σε μια περίοδο που βρίσκεται στα σκαριά ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που συζητούν σε αντιδραστικό πλαίσιο για τα νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα της απεργίας, του αγώνα».

Οπως σημειώνει το Εργατικό Κέντρο, «σε παρέμβαση που έγινε το πρωί της Παρασκευής στην επιχείρηση από εκπρόσωπους σωματείων και άλλους εργαζόμενους για να παρθεί πίσω η απόλυση, ο πρόεδρος του ΔΣ του Συνεταιρισμού απείλησε με νέες απολύσεις, ενώ στη συνέχεια κάλεσε την Αστυνομία για να μας τρομοκρατήσει.

Είναι πολύ γελασμένοι εάν νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα τρομοκρατήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στην πόλη μας, τα σωματεία των ιδιωτικών υπαλλήλων σε όλη τη χώρα να καταδικάσουν την εκδικητική απόλυση και την απαράδεκτη στάση του προέδρου του ΔΣ του Συνεταιρισμού. Δεν θα σταματήσουμε εάν δεν παρθεί πίσω η απόλυση!».

Την απόλυση καταγγέλλουν επίσης Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων από Λευκάδα, Ηράκλειο, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Ρόδο κ.α.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ