Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ
Υπέγραψαν Συλλογική Σύμβαση μετά την απεργία

Νικητές αναδείχθηκαν στον απεργιακό αγώνα τους οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε ναυπηγείο της Γαλλίας (Σεν-Ναζέρ) για λογαριασμό της εταιρείας «Α. Γράψας». Οι περίπου 30 εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο υπεργολάβο, που δραστηριοποιείται στον τομέα των γύψινων κατασκευών, Ελληνες και μετανάστες άλλων εθνικοτήτων, πραγματοποίησαν 48ωρη απεργία την Τρίτη 20/12 και την Τετάρτη 21/12, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, ώστε να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με βασικότερα τα χαμηλά μεροκάματα και την απλήρωτη υπερωριακή εργασία.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες και το φόβο που έσπερνε η εργοδοσία, οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στην Επιτροπή Αγώνα που συγκρότησαν, καθώς και με τη βοήθεια του συνδικάτου CGT και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, κέρδισαν την υπογραφή ΣΣΕ με τους όρους που ισχύουν και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο ναυπηγείο.

Συγκεκριμένα, με βάση τη ΣΣΕ που υπέγραψαν, το ωράριό τους ορίζεται σε 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο. Τα μεροκάματα αυξάνονται, ακόμα και διπλασιάζονται για το κομμάτι των εργαζομένων που δούλευε με τα πιο χαμηλά, ενώ παρέχεται και ιατρική κάλυψη. Η Επιτροπή Αγώνα, στην οποία συμμετέχουν και δύο μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, καλεί τους εργαζόμενους, Ελληνες και μετανάστες, να παλέψουν ενάντια στις άθλιες συνθήκες αμοιβής και εργασίας που αντιμετωπίζουν σε κάθε εργολάβο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org