Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του «Athens Ledra»

Παράδοση τροφίμων από το ΠΑΜΕ και κάλεσμα προς τα συνδικάτα για έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης

Από την παράδοση τροφίμων που συγκέντρωσε το ΠΑΜΕ για τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του «Athens Ledra»
Από την παράδοση τροφίμων που συγκέντρωσε το ΠΑΜΕ για τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του «Athens Ledra»
Σε παράδοση τροφίμων στους εργαζόμενους του «Athens Ledra», που συνεχίζουν τον πολύμηνο αγώνα τους για τις θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα τους, προχώρησε το περασμένο Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων, το ΠΑΜΕ. Κλιμάκιο του ΠΑΜΕ βρέθηκε στο χώρο του ξενοδοχείου, παραδίδοντας τη βοήθεια που συγκεντρώθηκε και μεταφέροντας την αλληλεγγύη εργαζομένων και σωματείων.

Σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων και καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να πρωτοστατήσουν στην έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης: «Η συνέχιση του αγώνα των εργαζομένων απαιτεί να εκφραστεί με όλους τους τρόπους η έμπρακτη αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και των συνδικάτων της. Καλούμε τα συνδικάτα να πρωτοστατήσουν σε αυτό το καθήκον όπως έκαναν με τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, τον αγώνα των εργαζομένων στο ξενοδοχείο "Novotel", στον "Καρυπίδη", στην "Ανακύκλωση" και αλλού. Το ΠΑΜΕ προβάλλοντας το σύνθημα των εργαζομένων "Εμείς τα δικαιώματά μας δεν τα παρατάμε" συνεχίζει την έμπρακτη αλληλεγγύη του».

Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα, την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου εκφράζει επίσης το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. «Ο πολύμηνος αγώνας σας για το δικαίωμα στη δουλειά και την πληρωμή των δεδουλευμένων, κόντρα στις μεγάλες δυσκολίες και προβλήματα, κόντρα στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας και την αδιαφορία της κυβέρνησης, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για το τι πρέπει να κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι σήμερα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους και για το τι σωματεία χρειάζονται γι' αυτό», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο και διαμηνύει στους εργαζόμενους πως «από τα φτωχά οικονομικά του, θα αποστείλει στο σωματείο σας, την Τετάρτη 28/12, ένα συμβολικό ποσό ενίσχυσης του αγώνα σας».


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο καζίνο Ρίου(6/2/2018)
Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από σωματεία και φορείς(14/4/2017)
Νέα παρέμβαση σε επιχείρηση στην οποία δραστηριοποιείται η εργοδοσία του ξενοδοχείου(21/2/2017)
Μοίρασε αρνιά στους εργάτες της «Φίντεξπορτ»(3/5/2013)
Ολοι στη δουλειά ή όλοι στον αγώνα(24/7/2009)
Πρωτοβουλία για έμπρακτη αλληλεγγύη(2/11/2005)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org