Τετάρτη 22 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επέστρεψε η αποστολή της ΚΝΕ

Με πλούσιες εμπειρίες και γνώσεις γύρισαν από το Αλγέρι και συνεχίζουν τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα

Με τις «βαλίτσες» τους γεμάτες από εμπειρίες, επέστρεψαν αργά προχτές το βράδυ, στο αεροδρόμιο των Σπάτων, οι τελευταίοι αντιπρόσωποι της ΚΝΕ στο 15ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ). Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και ιδιαίτερης ικανοποίησης, τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ δεν έπαψαν στιγμή να μιλούν για τις εντυπώσεις που τους προκάλεσε τόσο το Φεστιβάλ, όσο και η ίδια η Αλγερία, η χώρα στην οποία διεξήχθη το Φεστιβάλ.

Η κούραση των Κνιτών, αν και ήταν μεγάλη, δεν τους εμπόδισε να βγουν μια αναμνηστική φωτογραφία, να γελάσουν και να διηγηθούν τα «ευτράπελα» που τους έτυχαν στη διάρκεια του 15ήμερου ταξιδιού τους στη μακρινή Αλγερία.

Οι Κνίτες, για μια ακόμη φορά, έκαναν πράξη το διεθνιστικό καθήκον τους, συμμετέχοντας, για άλλη μια φορά, με δυναμική παρουσία σε ένα ακόμη Φεστιβάλ τέτοιου βεληνεκούς. Συγκέντρωσαν πολύτιμες γνώσεις για τη διεθνή κατάσταση, ενώ παράλληλα μετέδωσαν και τις εμπειρίες από την Ελλάδα στους αντιπροσώπους των υπόλοιπων χωρών.

Ο Νίκος Σερετάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και επικεφαλής της αντιπροσωπείας, μιλώντας στο «Ρ», τόνισε: «Το 15ο ΠΦΝΦ έγινε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, σε μια περίοδο που αυξάνεται η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού. Πιστεύουμε ότι η αποστολή της ΚΝΕ έπαιξε αποφασιστικό ρόλο για τη συνέχεια του θεσμού και για την αντιμετώπιση προσπαθειών που θα ήθελαν την υπονόμευση του ίδιου του Φεστιβάλ ή την υποχώρηση του ρόλου των κομμουνιστικών νεολαιών στα πλαίσια του Φεστιβάλ». Αναφορικά με τον ίδιο το θεσμό, σημείωσε: «Είναι ένας ζωντανός θεσμός που αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα του νεολαιίστικου κινήματος».

Οσον αφορά τις «βαλίτσες» των αντιπροσώπων, αυτές πλέον «είναι γεμάτες από εμπειρίες, πρωτόγνωρες θα έλεγα για τους περισσότερους και ελπίζουμε ότι αυτό θα εκφραστεί και μπροστά στην κορύφωση του φετινού 27ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που ήδη "ταξιδεύει" σε όλη την Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Σερετάκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ