Τετάρτη 22 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ μετά την εγκληματική επίθεση της ιταλικής αστυνομίας εναντίον των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών στη Γένοβα, η ελληνική Δικαιοσύνη ασκεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τρεις αξιόποινες πράξεις, μετά από μήνυση του 53χρονου Θεόδωρου Δρίτσα, μέλους της ελληνικής αποστολής (Σελίδα 3)

«ΤΟ ΤΡΙΤΟ στρώμα: Ανοιχτή ρήξη με το λενινισμό στην εξωτερική πολιτική - "για τη σωτηρία της ειρήνης", φυσικά!». Αυτός είναι ο εύγλωττος τίτλος του 3ου μέρους του άρθρου του Γερμανού ιστορικού Κουρτ Γκοσβάιλερ, που δημοσιεύει ο «Ριζοσπάστης» (Σελίδα 8)

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και πολυσχιδές παιγνίδι παίζουν στην περιοχή οι Βρετανοί την περίοδο πριν την επιβολή της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου, γράφει στο σημερινό 2ο μέρος του ιστορικού του άρθρου ο Θ. Παπαρήγας (Σελίδα 10)

ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ρυθμούς ετοιμάζονται από τα κυβερνητικά επιτελεία τα επόμενα βήματα για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Τα θέματα προγραμματισμού για την Παιδεία μέχρι και το 2004 θα απασχολήσουν το πρώτο μετά τις διακοπές Υπουργικό Συμβούλιο, που θα γίνει αύριο Πέμπτη (Σελίδα 12)

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ηγέτες έχουν δώσει σαφείς εντολές στις αστυνομικές αρχές και στις υπηρεσίες αντικατασκοπίας να συντονίσουν τις προσπάθειές τους, προκειμένου να αναγνωρίζονται και να παρακολουθούνται οι αντικαπιταλιστές διαδηλωτές. Τα μέτρα αυτά έχουν στόχο να τερματιστούν οι βίαιες διαδηλώσεις, όπως αυτές στις πρόσφατες διεθνείς διασκέψεις κορυφής. Αναδημοσίευση άρθρου από την «Ιντιμπέντεντ» (Σελίδα 16)

ΤΗΝ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΗ με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιριών κυβερνητική πολιτική εγκατάλειψης της υπαίθρου, με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό για την απασχόληση, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εμπόρους, καταγγέλλει η Επιτροπή Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, με αφορμή την ανακοίνωση της ματαίωσης της προμήθειας φυσικού αερίου στην περιοχή (Σελίδα 18)


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org