Τετάρτη 22 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΖΗΤΗΜΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Σκόπιμη τάση να μειωθούν οι αντιστάσεις της κοινωνίας

Συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά - μεταξύ άλλων - τον καθορισμό των ποινών και τη χορήγηση αδειών στους εμπόρους ναρκωτικών, ασχολήθηκε χτες η αρμόδια επιτροπή της Βουλής με το νομοσχέδιο να ψηφίζεται επί της αρχής από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΝ επιφυλάχτηκε για την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του Κόμματος Αντώνης Σκυλλάκος τόνισε πως το ΚΚΕ θα ψηφίσει μεν τις διατάξεις που αφορούν την «αυστηροποίηση των ποινών», σημειώνοντας όμως ότι εξαιτίας της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής για το θέμα πρόκειται για ένα «αποσπασματικό μέτρο που δε θα φέρει αποτέλεσμα». Αναφερόμενος συνολικά στην πολιτική της κυβέρνησης, ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε για «πρόληψη μηδέν από την πλευρά της κυβέρνησης», ενώ «όσον αφορά στην αποκατάσταση, οι κοινότητες κινδυνεύουν να κλείσουν», ενώ ταυτόχρονα «προχωρείτε σε προγράμματα για υποκατάστατα χωρίς έστω υποχρεωτικά στη συνέχεια να πηγαίνει ο χρήστης στη θεραπευτική κοινότητα». Κάνοντας μια συνολικότερη εκτίμηση ο Αντώνης Σκυλλάκος, μίλησε για «τάση να μειωθούν οι ηθικές και πολιτικές αντιστάσεις της κοινωνίας στο ζήτημα των ναρκωτικών», η οποία στηρίζεται από την κυβέρνηση, αλλά και από δυνάμεις στο εσωτερικό της ΝΔ και του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία των 5 βουλευτών υπέρ της νόμιμης χορήγησης ναρκωτικών ουσιών από το κράτος. Κατέληξε λέγοντας ότι με αυτή τη λογική «φτάνουμε ακόμα και στις προτάσεις για αποποινικοποίηση, όπου πρωτοστατεί ο υπουργός Εξωτερικών».

Μετά την τοποθέτηση του Αντώνη Σκυλλάκου, η βουλευτής του ΣΥΝ Μαρία Δαμανάκη, με περίσσιο θράσος, παριστάνοντας πως δεν γνωρίζει ή δεν καταλαβαίνει την τοποθέτηση του ΚΚΕ, υποστήριξε ότι όσοι εναντιώνονται στην πρωτοβουλία των 5 βουλευτών «δεν έχουν κάτι να αντιπροτείνουν»!!! Ταυτόχρονα, για να επιβεβαιώσει ακριβώς τη συνυπευθυνότητά της για την τάση μείωσης των αντιστάσεων στην κοινωνία, έσπευσε να καλύψει το «έργο» της κυβέρνησης, αφού δεν παρέλειψε να σημειώσει πως «δε συμφωνώ ότι στο θέμα της πρόληψης η κυβέρνηση παίρνει μηδέν», αφού - όπως είπε - «έχει δαπανήσει τεράστια ποσά»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ