Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλαγή γενικού διευθυντή ενημέρωσης στην ΕΡΤ

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ, Στ. Καπάκος, λόγω αδυναμίας συνεργασίας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Λ. Ταγματάρχη. Το ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι «αποφάσισε να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον μέχρι σήμερα γενικό διευθυντή Ενημέρωσης, κ. Σταύρο Καπάκο», και τον «ευχαριστεί για τις μέχρι σήμερα προσφερθείσες υπηρεσίες του». Με άλλη επιστολή ανακοίνωσε ότι ο δημοσιογράφος Π. Τσούτσιας θα αναλάβει τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή ενημέρωσης, συμπληρώνοντας πως ο τελευταίος εργάζεται στην ΕΡΤ από το 1989 και μέχρι σήμερα ήταν προϊστάμενος Υποδιεύθυνσης Σύνταξης Ειδήσεων.

Σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους, με τίτλο «Διότι δεν συνεμορφώθην...», ο Στ. Καπάκος καταγγέλλει εμμέσως άσκηση πιέσεων στο έργο του και μιλά για «εξουσιαστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις τύπου στρατιωτικού καραβανά» στη δημόσια τηλεόραση, που «οδήγησε στην επίδοση της αποπομπής μου με δικαστικό κλητήρα και μάλιστα με την πρωτοφανή κατηγορία της "άρνησης συμμόρφωσης προς τις οδηγίες"!». Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «άλλοι όμως αποδεικνύονται μικροί έως και μοιραίοι. Ηρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι δουλειές. Kαταλαβαινόμαστε τώρα...».

Σε απάντηση ο Λ. Ταγματάρχης, απορρίπτοντας τα παραπάνω, απέδωσε ουσιαστικά την απομάκρυνση του Στ. Καπάκου στα νούμερα των δελτίων ειδήσεων, τα οποία «ήταν μικρά και μοιραία» και ο Σταύρος Καπάκος «δεν μπόρεσε να βελτιώσει».

Την ίδια ώρα, ΝΔ και Ποτάμι έσπευσαν να εκδώσουν ανακοινώσεις, με τις οποίες ζητούν διερεύνηση και απαντήσεις στις καταγγελίες του Στ. Καπάκου...


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org