Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Θέλει τη Θεσσαλονίκη για έδρα του ΝΑΤΟικού κλιμακίου για τον ηλεκτρονικό πόλεμο

Τη συμμετοχή της χώρας στο κλιμάκιο της λυκοσυμμαχίας και την επικίνδυνη διεκδίκηση της έδρας του επικύρωσαν παρέα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ...

ΝΑΤΟικός εξοπλισμός ηλεκτρονικού πολέμου
ΝΑΤΟικός εξοπλισμός ηλεκτρονικού πολέμου
Η πλήρης ευθυγράμμιση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και όλων των βασικών αστικών κομμάτων, με τους εγκληματικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, και μάλιστα με φόντο τις επικίνδυνες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και στα Ελληνοτουρκικά, αποτυπώνεται ανάγλυφα και στο «Μνημόνιο συνεννόησης σχετικά με την Οργάνωση, Διοίκηση, Ασφάλεια, Χρηματοδότηση και Στελέχωση του Μεικτού Κλιμακίου του ΝΑΤΟ για τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο ("Joint Electronic Warfare Core Staff" - JEWCS) προς υποστήριξη του ΝΑΤΟ», το οποίο επικυρώθηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής, με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού και ΑΝΕΛ...

Ουσιαστική παράμετρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της λυκοσυμμαχίας

Αποστολή του κλιμακίου - όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου - είναι η «παροχή υπηρεσιών Ηλεκτρονικού Πολέμου για την υποστήριξη της σχεδίασης και εκτέλεσης επιχειρήσεων και ασκήσεων».

Οπως γράφει το ίδιο το αγγλικό κείμενο του μνημονίου, ο ηλεκτρονικός πόλεμος (παρεμβολές, υποκλοπές, μπλοκάρισμα ραντάρ τηλεπικοινωνιών και ανταλλαγής ηλεκτρονικών δεδομένων, ό,τι άλλο μπορεί να γίνει στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, η αποτροπή του αντιπάλου από τη χρήση του ή την πλήρη εκμετάλλευσή του) «βελτιώνει σημαντικά την επιτυχία του ΝΑΤΟ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του».

Σημειωτέον, το σχετικό μνημόνιο είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, τον Αύγουστο του 2013. Εξ ου και, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του JEWCS, πέρα από την υποστήριξη που παρέχει στο ΝΑΤΟ, «παρέχει το ίδιο επίπεδο στήριξης ασκήσεων σε έντεκα κράτη που έχουν υπογράψει το μνημόνιο, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Βρετανία και ΗΠΑ, και άλλους πιθανούς πελάτες για εθνικές ασκήσεις και δραστηριότητες σχετικές με τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο».

Η σημερινή κυβέρνηση, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, έφερε το μνημόνιο στη Βουλή όχι μόνο για να του δώσει νομική ισχύ, αλλά και για να πάρει έγκριση να διεκδικήσει τη μεταφορά της έδρας του εν λόγω ΝΑΤΟικού κλιμακίου από τη βρετανική στρατιωτική βάση «Yeovilton» στο Σόμερσετ, στην 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη, επικαλούμενη επιχειρησιακούς και οικονομικούς λόγους.

Στην πράξη, αυτό που διεκδικεί είναι η δημιουργία μίας ακόμα ΝΑΤΟικής βάσης στην Ελλάδα, με προσωπικό 65 άτομα, από τα οποία 12 είναι πολιτικό προσωπικό και οι υπόλοιποι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί από τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ.

Στο «μνημόνιο συνεργασίας» ξεκαθαρίζεται ότι το κλιμάκιο θα λειτουργεί «σε τακτικό, επιχειρησιακό, στρατηγικό επίπεδο», δηλαδή σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων και σχεδιασμού.

Επιπλέον, ανάμεσα στα άλλα καθήκοντα του προσωπικού, προβλέπεται η συμμετοχή «και σε εγκεκριμένες από το ΝΑΤΟ επιχειρήσεις, πάντοτε βάσει εθνικών περιορισμών», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται από την κυβέρνηση ποιοι είναι αυτοί.

Αναφέρεται ακόμα ότι οι υπηρετούντες στο κλιμάκιο «υποχρεούνται να επιχειρούν και εκτός της Κύριας Επιχειρησιακής Βάσης», σε άλλο ένα δείγμα της αποφασιστικότητας της ντόπιας αστικής τάξης, εφόσον διεκδικεί την έδρα τέτοιου κλιμακίου, συνδράμοντας αυτόματα και τη στελέχωσή του, να στείλει Ελληνες στρατιωτικούς και εκτός συνόρων, σε πεδία επιχειρήσεων για τα συμφέροντα των ευρωατλαντικών μονοπωλίων.

Το νομοσχέδιο, πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, υπερψήφισαν η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), το Ποτάμι και η Ενωση Κεντρώων. Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Τασούλας έπλεξε και το εγκώμιο του ΝΑΤΟ λέγοντας πόσο «πολύ ωφελήθηκε η Ελλάδα» από τη συμμετοχή της...

Η ναζιστική Χρυσή Αυγή καταψήφισε το μνημόνιο, διότι, όπως ανέφερε ο ειδικός αγορητής της, Ν. Κούζηλος, «πάγια θέση της ΧΑ είναι η αλλαγή δόγματος και η γεωπολιτική στροφή προς τη Ρωσία», δηλαδή η κολεγιά με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα...

Η κυβέρνηση καμαρώνει για τη βαθύτερη εμπλοκή στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς

Δηλώνοντας την κατηγορηματική καταψήφιση από το ΚΚΕ, η ειδική αγορήτρια του Κόμματος, Λιάνα Κανέλλη, επισήμανε ότι το «μνημόνιο» οδηγεί ύπουλα σε εμπλοκή σε ηλεκτρονικό πόλεμο, δηλαδή «εμπλέκει τη χώρα και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ολοένα και βαθύτερα στην υπεράσπιση αλλότριων των εθνικών και κυρίως και πάνω από όλα λαϊκών συμφερόντων». Ανέφερε την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στη λυκοσυμμαχία με ευθύνη της κυβέρνησης, ενώ τόνισε για το ΝΑΤΟ και τη συμμετοχή της χώρας σε αυτό: «Τι καλό θα δούμε από τους σφαγείς; Τι καλό είδαμε μέχρι σήμερα;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, σχολιάζοντας τη μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι αφού το «κατέβασε στο Αιγαίο με επίσημη πρόσκληση, τώρα πανηγυρίζει για το ότι θα εγκατασταθεί - αν και όταν εγκατασταθεί - ουσιαστικά μια βάση ηλεκτρονικού πολέμου του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, με τις εξελίξεις που έχουμε στην ευρύτερη περιοχή και με τον κίνδυνο γενικευμένου πολέμου. Καμαρώνει, λοιπόν, και μάλιστα με επιχειρήματα. Αν είναι δυνατόν! Τόσος ξεπεσμός;».

Οσο για τα οφέλη από τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ ανέφερε ότι «την εισβολή στην Κύπρο την έκανε σύμμαχος χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ», «η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και των συνόρων γίνεται από χώρα σύμμαχο - μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία. Και το ΝΑΤΟ σφυρίζει αδιάφορα. Ακόμα και το βράδυ των Ιμίων δεν έβγαλε κουβέντα».

«Στις παραβιάσεις; Παίρνει θέση στο ότι η Τουρκία γκριζάρει όλο το Αιγαίο συνεχώς; Πήρε ποτέ καμιά πολιτική θέση εναντίον της Τουρκίας; Οχι. Ισα ίσα, λέει δεν "ανακατεύομαι", για να μην πω ότι διευκολύνει κιόλας ορισμένες φορές».

Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να «πείτε στον ελληνικό λαό τι υπογράψατε» στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, «για τη δυνατότητα πρώτου πυρηνικού πλήγματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ