Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο την άλλη Τετάρτη

Μεγάλο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο κατά της ανεργίας και για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος θα γίνει την Τετάρτη 2 Νοέμβρη, στις 7μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Το συλλαλητήριο οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, μαζί με 52 εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς, καθώς και τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των Νομών Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Για την επιτυχία του συλλαλητηρίου έχουν ξεκινήσει, εδώ και μέρες, οι προετοιμασίες σ' όλη τη Θεσσαλία, με περιοδείες σε χώρους δουλειάς, σε συνοικίες των πόλεων και στα καφενεία των χωριών. Σήμερα Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου θα δώσουν συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι από 13 συνδικάτα και σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων της Μαγνησίας, που έχουν πάρει αποφάσεις για συμμετοχή στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο.

Σε όλους του νομούς της Θεσσαλίας, η ανεργία «τσακίζει κόκαλα». Συνολικά 67.566 είναι οι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ (και χιλιάδες ακόμα οι «άγραφοι»), από τους οποίους κοντά στο 90% δεν δικαιούται ούτε το ισχνό επίδομα ανεργίας των 361 ευρώ. Πολλοί είναι ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα και αρκετοί χωρίς φως, νερό, θέρμανση. Σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν και οι μικρομεσαίοι αγρότες στον κάμπο και στις ορεινές περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ