Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις 15 και 16 Νοέμβρη η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

Μετά τις σχετικές «διαρροές» των προηγούμενων ημερών, χτες, με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, γνωστοποιήθηκε και επισήμως ότι «κατόπιν προσκλήσεως που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, κ. Μπαράκ Ομπάμα, θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2016».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για το ίδιο θέμα, ο Μπ. Ομπάμα έρχεται για «να επαναβεβαιώσει την υποστήριξή μας στις τρέχουσες προσπάθειες να εισέλθει η ελληνική οικονομία στο μονοπάτι της βιωσιμότητας και της επανόδου στην ευημερία».

«Επιπλέον», τονίζεται, «ο Πρόεδρος θα κάνει καθαρή την εκτίμησή μας για την αξιοσημείωτη γενναιοδωρία που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες και τους μετανάστες».

Είναι σαφές ότι η επίσκεψη του Μπ. Ομπάμα, σε ένα από τα τελευταία ταξίδια του στο εξωτερικό ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, συνδέεται άμεσα τόσο με τις εντεινόμενες ενδοκαπιταλιστικές κόντρες - με την παρέμβαση των ΗΠΑ και σε κόντρα κυρίως με την πλευρά της Γερμανίας - για την πορεία της Ευρωζώνης, όσο και με τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στους οποίους διεκδικεί ενεργό ρόλο η ελληνική κυβέρνηση, για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Τα παραπάνω ενισχύονται από το γεγονός ότι αμέσως μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα μεταβεί στη Γερμανία, όπου στις 17 και 18 Νοέμβρη θα έχει συνομιλίες με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ