Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις 15 και 16 Νοέμβρη η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

Μετά τις σχετικές «διαρροές» των προηγούμενων ημερών, χτες, με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, γνωστοποιήθηκε και επισήμως ότι «κατόπιν προσκλήσεως που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, κ. Μπαράκ Ομπάμα, θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2016».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για το ίδιο θέμα, ο Μπ. Ομπάμα έρχεται για «να επαναβεβαιώσει την υποστήριξή μας στις τρέχουσες προσπάθειες να εισέλθει η ελληνική οικονομία στο μονοπάτι της βιωσιμότητας και της επανόδου στην ευημερία».

«Επιπλέον», τονίζεται, «ο Πρόεδρος θα κάνει καθαρή την εκτίμησή μας για την αξιοσημείωτη γενναιοδωρία που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες και τους μετανάστες».

Είναι σαφές ότι η επίσκεψη του Μπ. Ομπάμα, σε ένα από τα τελευταία ταξίδια του στο εξωτερικό ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, συνδέεται άμεσα τόσο με τις εντεινόμενες ενδοκαπιταλιστικές κόντρες - με την παρέμβαση των ΗΠΑ και σε κόντρα κυρίως με την πλευρά της Γερμανίας - για την πορεία της Ευρωζώνης, όσο και με τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στους οποίους διεκδικεί ενεργό ρόλο η ελληνική κυβέρνηση, για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Τα παραπάνω ενισχύονται από το γεγονός ότι αμέσως μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα μεταβεί στη Γερμανία, όπου στις 17 και 18 Νοέμβρη θα έχει συνομιλίες με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ