Κυριακή 16 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πουλάνε τρέλα και διαστρέβλωση

Το υποβρύχιο «Αμφιτρίτη» στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Trident Juncture»

ΓΕΝ

Το υποβρύχιο «Αμφιτρίτη» στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Trident Juncture»
Βέβαια, η κύρια επίσημη κυβερνητική γραμμή, είναι να ...πουλάνε τρέλα για όλα τα παραπάνω, να υποβαθμίζουν την τουρκική προκλητικότητα και την επικινδυνότητα των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών για το λαό, και φυσικά να διαστρεβλώνουν χυδαία τις θέσεις του ΚΚΕ, που τις αναδεικνύει και καλεί το λαό, ως όφειλε, σε εγρήγορση.

Ενδεικτικά, ο αν. υπουργός Αμυνας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ, σχετικά με την κριτική που κάνει το ΚΚΕ για την υποστήριξη της κυβέρνησης στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια για το λαό μας, για το γεγονός ότι στους κόλπους της λυκοσυμμαχίας εκτρέφεται η τουρκική προκλητικότητα σε βάρος ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, σχολίασε: «Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, λέει ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μας προστατεύσει. Ομως ζήτησε κανείς την προστασία κανενός;»...

Μια δόλια αλλοίωση της θέσης του Κόμματος, εφόσον το ΚΚΕ ούτε αναζήτησε προστάτες για τον ελληνικό λαό ούτε έκατσε να ...κλάψει ωσάν εξαπατημένη παρθένα, που δεν μας προστατεύει το ΝΑΤΟ.

Αυτό που είπε και λέει το ΚΚΕ είναι ότι οι λυκοσυμμαχίες ΝΑΤΟ και ΕΕ ούτε προστάτεψαν, ούτε εγγυώνται τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού, όπως υποστηρίζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα αστικά κόμματα.

Και είναι η ίδια η κυβέρνηση που με κυβερνητικά στελέχη, όπως οι υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κάνουν δηλώσεις περί της Ελλάδας - «προπύργιο ασφαλείας» στη ΝΑ πτέρυγα των ΝΑΤΟ και ΕΕ, «πυλώνας σταθερότητας» και «ακρογωνιαίος λίθος της νέας πολιτικής ασφάλειας», όποιο αμπαλάζ παίρνει κάθε φορά το ΝΑΤΟικό σχέδιο για την ευρύτερη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα που η λυκοσυμμαχία κρατάει ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Οι κυβερνώντες δηλώνουν πρόθυμοι να υποστηρίξουν τους τέτοιους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με τις βάσεις σε Σούδα, Κάρπαθο, Καστέλι και Καλαμάτα, με τις ίδιες τις Ενοπλες Δυνάμεις. Πλασάρουν, δε, το παραμύθι ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά, την ίδια ώρα που η ΕΕ, προσπερνώντας την τουρκική προκλητικότητα, ανοίγει το ένα μετά το άλλο τα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αγκυρα, στηρίζει σχέδια τύπου «Ανάν» στο Κυπριακό και τελευταία βάζει στο τραπέζι ως ζήτημα προς συζήτηση και επίλυση μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας το λεγόμενο τσαμικό!

Η κυβέρνηση, λοιπόν, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, για την περίφημη γεωστρατηγική της αναβάθμιση, εμπλέκει το λαό και τη χώρα σε βρώμικα και άκρως επικίνδυνα σχέδια, σε μια ευρύτερη ζώνη, που απ' όπου κι αν την προσεγγίσει κανείς βρωμάει μπαρούτι.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, χρήζει λαϊκής απάντησης και η προπαγανδιστική χυδαιότητα των κυβερνώντων και οι σχεδιασμοί τους που τίποτε το καλό δεν προμηνύουν για το λαό.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org