Κυριακή 16 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ματωμένα πλεονάσματα

Ο «κόφτης» που λένε ότι δεν θα ενεργοποιηθεί έχει ήδη σφαγιάσει δαπάνες για κάλυψη λαϊκών αναγκών, ενώ η φορολεηλασία του λαού αυξάνεται

Το σφυροκόπημα διαρκείας των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων με νέους φόρους και χαράτσια, σε συνδυασμό με την παραπέρα συμπίεση των κρατικών κονδυλίων που αφορούν στην κάλυψη στοιχειωδών λαϊκών αναγκών, αποτελούν τους πυλώνες εφαρμογής του κρατικού προϋπολογισμού στο 9μηνο (Γενάρης - Σεπτέμβρης) του 2016. Αποκαλυπτικό είναι το γεγονός ότι τα εμφανιζόμενα «πρωτογενή πλεονάσματα» διαμορφώνονται στο αστρονομικό ύψος των 5,4 δισ. ευρώ, ενώ και το γενικό ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού εμφανίζει πλεόνασμα ύψους 606 εκ. ευρώ.

Εξίσου χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού είναι χαμηλότερες κατά 3,1 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προβλεπόμενο στόχο που είχε τεθεί, επιβεβαιώνοντας το μόνιμο «σφαγείο» σε βάρος του λαού, ανεξάρτητα από τις «εφεδρείες» που προβλέπονται από την ενεργοποίηση του περιβόητου «δημοσιονομικού κόφτη».

Την ίδια ώρα, το σύνολο των κρατικών εσόδων εμφανίζεται διογκωμένο κατά περίπου 3,5 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρσι και διαμορφώνεται στα 37,8 δισ. ευρώ, σε μια εξέλιξη που συνδέεται με τη διόγκωση της φοροληστείας απέναντι στη λαϊκή οικογένεια. Να σημειωθεί ότι από το φετινό Ιούλη τέθηκαν σε εφαρμογή και πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα, όπως η αύξηση της μηνιάτικης παρακράτησης του φόρου σε μισθούς και συντάξεις, η ενίσχυση της αφαίμαξης μέσω του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων που επιβάλλονται στη λαϊκή κατανάλωση κ.ά.

Ολα τα παραπάνω αποτυπώνουν την εκτεταμένη αναδιανομή εισοδημάτων σε βάρος της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, με κατεύθυνση τις προτεραιότητες του κεφαλαίου.

Την ίδια ώρα, η συγκυβέρνηση και ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός του κράτους δίνουν στην κυριολεξία τα ρέστα τους, προχωρώντας σε μαζικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, προκειμένου να συγκεντρωθούν στο κρατικό ταμείο οι ληξιπρόθεσμες «οφειλές» των λαϊκών νοικοκυριών, είτε αυτές προέρχονται από τα χαράτσια της σημερινής κυβέρνησης είτε από αυτά που έχουν αφήσει «παρακαταθήκη» οι προκάτοχες κυβερνήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ