Κυριακή 16 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Γενικού Αρχηγείου Ανταρτών

Την Κυριακή 23/10, στο χωριό Τσούκα (Φωτεινό)

Εκδήλωση για να τιμηθεί η ίδρυση του Γενικού Αρχηγείου Ανταρτών, που έγινε στις 28 Οκτώβρη 1946, στο χωριό Τσούκα (Φωτεινό) Αντιχασίων του Νομού Τρικάλων και η οποία συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, οργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ.

Η 28η Οκτώβρη 1946 είναι ουσιαστικά και η ημερομηνία ίδρυσης του ΔΣΕ. Η επίσημη μετονομασία έγινε στις 27/12/1946, με την έκδοση της Διαταγής του Γενικού Αρχηγείου Ανταρτών, η οποία όρισε την «ονομασία των ανταρτικών Σωμάτων σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23/10, στις 12 το μεσημέρι, στην Τσούκα (Φωτεινό), θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της ΚE του ΚΚΕ, θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα.

Στο χώρο θα λειτουργήσουν έκθεση φωτογραφικού υλικού και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Την προηγούμενη μέρα, Σάββατο 22/10, οι Τομεακές Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου Τρικάλων του ΚΚΕ οργανώνουν συνεστίαση, στο κέντρο «Αρμονία» (4ο χιλιόμετρο της οδού Τρικάλων - Μεγαλοχωρίου), στις 8 μ.μ., στην οποία θα μιλήσει η Αλ. Παπαρήγα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org