Κυριακή 16 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... πάνω στο τσάκισμα του λαού!

Πολύ περισσότερο, όμως, τα κυβερνητικά επιτελεία προκαλούν, όταν αποδίδουν την υπέρβαση των αντιλαϊκών στόχων για τα καθαρά κρατικά έσοδα κατά 1,5 δισ. ευρώ στη... «δικαιότερη ανακατανομή των φορολογικών βαρών» (!) και την «παροχή ευέλικτων σχημάτων εξόφλησης»!!!

Βαφτίζουν «δικαιότερη ανακατανομή των φορολογικών βαρών» το γεγονός ότι πάνω στα όσα δυσβάσταχτα χαράτσια φόρτωσαν το λαό οι προκάτοχοί τους, πρόσθεσαν τις νέες αυξήσεις του ΦΠΑ και άλλων φόρων στη μαζική λαϊκή κατανάλωση, αλλά και το νέο πετσόκομμα του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους!

Μιλάνε για «παροχή ευέλικτων σχημάτων εξόφλησης», την ώρα που κλιμακώνουν τους εκβιασμούς σε βάρος των χρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, με ένταση των κατασχέσεων και των άλλων αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, αλλά και καθιέρωση νέων μηχανισμών στο κυνήγι των συνεχώς αυξανόμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία!

Ηταν μόλις στις αρχές Σεπτέμβρη, άλλωστε, που η «Αυγή» πανηγύριζε για την «εισπραξιμότητα των οφειλόμενων φόρων», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε ο φόβος των κατασχέσεων»...

«Τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας υπεραποδίδουν σηματοδοτώντας τον δρόμο εξόδου από την κρίση», καταλήγει το κυβερνητικό «non paper», επιβεβαιώνοντας ότι η έξοδος του κεφαλαίου από την κρίση προϋποθέτει το παραπέρα και διαρκές τσάκισμα του λαού...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org