Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζική συμμετοχή απ' όλη τη Μακεδονία

Στην Κομοτηνή ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος των περιφερειακών συγκεντρώσεων

Η μαζική διαδήλωση έξω από το ΥΜΑΘ

Motion Team

Η μαζική διαδήλωση έξω από το ΥΜΑΘ
Μαζική συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες συνταξιούχοι όλων των Ταμείων απ' όλες τις πόλεις της Μακεδονίας, δίνοντας συνέχεια στις μεγάλες περιφερειακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν σε όλη τη χώρα, εδώ και δέκα σχεδόν μέρες, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Οι συνταξιούχοι διαδήλωσαν ενάντια στα μέτρα και τις νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και απαίτησαν την απόδοση στο ακέραιο των κύριων και επικουρικών συντάξεων, του ΕΚΑΣ, την επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, παροχή δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών περίθαλψης, άμεση ενίσχυση των δημόσιων υποδομών Υγείας σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, επαρκή χρηματοδότηση των υπηρεσιών Υγείας.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου, από νωρίς άρχισαν να φτάνουν συγκροτημένα οι αντιπροσωπείες των συνταξιούχων από την Κοζάνη, τα Σέρβια, το Λιτόχωρο, την Κατερίνη, τα Γιαννιτσά, τις Σέρρες, τη Νάουσα, τη Βέροια, τη Δράμα. Από το βήμα της συγκέντρωσης, χαιρέτισαν ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης «Η Ενότητα», ο Γιώργος Κουτουνίδης, Α' αντιπρόεδρος της ΠΟΣ - ΟΑΕΕ, και η Εύη Χαρακλιά, πρόεδρος του Σωματείου Δημοσίου Θεσσαλονίκης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Αφού κατήγγειλε την επίθεση που δέχτηκαν οι συνταξιούχοι της Αττικής με χημικά και δακρυγόνα, στην πρόσφατη διαδήλωσή τους στην Αθήνα, είπε ότι «ο δρόμος του αγώνα, που δεν σταματάει, αλλά το επόμενο διάστημα θα κλιμακωθεί, είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει μπροστά την κοινωνία».

Απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια των συνδικαλιστικών οργανώσεων στις 17 Οκτώβρη και κατέληξε λέγοντας: «Ο,τι μας έχουν κόψει από τις συντάξεις, είναι δικά μας, πληρωμένα με το αίμα μιας ζωής. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλά τους».

  • Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Κομοτηνή οργανώνουν σήμερα Πέμπτη, 13 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία, τα συνταξιουχικά σωματεία της Θράκης, κλείνοντας αυτόν τον κύκλο των κινητοποιήσεων για τους συνταξιούχους.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ