Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ
Δεν τους χαρίζουμε τίποτα, παλεύουμε για ανάκτηση των απωλειών!

Μιλάνε στον «Ριζοσπάστη» εκπρόσωποι από σωματεία που στηρίζουν την πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων

Λίγες μέρες απέμειναν μέχρι τα συλλαλητήρια στις 17 Οκτώβρη, στα οποία καλούν περισσότερες από 430 συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας ανάκτηση απωλειών, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, κατάργηση των αντεργατικών νόμων, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει τη Δευτέρα στο Σύνταγμα, στις 6.30 μ.μ., τα συνδικάτα θα παραδώσουν στα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, το σχέδιο νόμου που συντάχθηκε με πρωτοβουλία τους για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την κατάργηση προηγούμενων αντεργατικών νόμων.

Με αφορμή τα συλλαλητήρια στις 17 Οκτώβρη και την απήχηση που συναντά η πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για την οργάνωση της πάλης με αιχμή της Συλλογικές Συμβάσεις, ο «Ριζοσπάστης» απευθύνθηκε στους εκπροσώπους τριών συνδικαλιστικών οργανώσεων από τις εκατοντάδες που συνυπογράφουν το κάλεσμα και τους ζήτησε δυο λόγια για την απόφασή τους να συμμετέχουν και να στηρίξουν ενεργά αυτή την πρωτοβουλία.

Δεν παραιτούμαστε από τις Συμβάσεις

Ο Μπάμπης Λάμπρου, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων «ΑΜΣΤΕΛ» Αθήνας, είπε στον «Ριζοσπάστη»: «Το Σωματείο των Εργαζομένων στην "ΑΜΣΤΕΛ", στην Αθήνα, δεν σταμάτησε ποτέ και ούτε παραιτήθηκε από τον αγώνα του για την υπογραφή επιχειρησιακών και κλαδικών συμβάσεων.

Ακόμα και μετά τις ανατροπές που έγιναν στα Εργασιακά, το σωματείο μας συνέχισε να παλεύει και να υπογράφει επιχειρησιακές συμβάσεις που διασφαλίζουν μισθούς και παροχές, ενώ παράλληλα δεν σταμάτησε να συμμετέχει ενεργά στο πλευρό της Ομοσπονδίας στον αγώνα για την υπογραφή και κλαδικής σύμβασης.

Είμαστε από τα πρώτα σωματεία που υπογράψαμε το κάλεσμα και συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις, σε όλες τις συγκεντρώσεις, όπως στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στο υπουργείο Εργασίας, μέσω του εκπροσώπου μας. Ετσι θα συμμετέχουμε και στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 17 Οκτώβρη, για την κατάθεση του σχεδίου νόμου που αφορά στην επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, μισθών και παροχών στα επίπεδα πριν την κρίση.

Ο αγώνας για την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης θα είναι σε όλα τα επίπεδα και εμείς θα συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις. Από την κοινοβουλευτική παρέμβαση, όπως τώρα με το σχέδιο νόμου, μέχρι τις συγκεντρώσεις και την ενημέρωση όλων των εργαζομένων για την αναγκαιότητα κανένας εργαζόμενος να μην είναι χωρίς σύμβαση. Το σχέδιο νόμου για τις κλαδικές που έχουν προσυπογράψει πάνω από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις, είναι η απόδειξη της αναγκαιότητας να ψηφιστεί στη Βουλή».

Να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας

Η Γεωργία Μπάτσιου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» (ΚΠΠΑ), δήλωσε: «Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων, διεκδικώντας την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε από την περίοδο της κρίσης και οι οποίες είναι πολύ μεγάλες.

Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι είναι "περασμένα - ξεχασμένα" αυτά που με κόπο κατακτήσαμε και μας τα πήραν μέσα σε μια νύχτα τα προηγούμενα χρόνια, είτε οι απώλειες αφορούν στους μισθούς, είτε στα επιδόματα, είτε στις συντάξεις, είτε γενικά στα δικαιώματα.

Εμείς που δουλεύουμε στην Πρόνοια, ζούμε από πρώτο χέρι τόσο τις περικοπές στις δικές μας αποδοχές, όσο και γενικότερα τις μειώσεις στα κονδύλια του κράτους γι' αυτόν τον ευαίσθητο τομέα. Διεκδικούμε να μη δουλεύει κανείς με μισθό μικρότερο από 751 ευρώ, να μην υπάρχει εργαζόμενος που να μην καλύπτεται από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Μπορούμε να πετύχουμε πολλά και κυρίως να ανοίξουμε καινούργιους δρόμους με τις διεκδικήσεις μας, αν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα πιστέψουμε στη δύναμή μας, την οποία ακόμα δεν έχουμε δοκιμάσει. Ξέρουμε ότι ο αγώνας δεν είναι εύκολος, επειδή η εργοδοσία, οι εκμεταλλευτές μας, έχουν εξοπλιστεί από όλες τις κυβερνήσεις, και τη σημερινή, με ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο.

Ξέρουμε ότι όλα τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ είναι εναντίον μας. Συντασσόμαστε με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε έναν κοινό αγώνα και καλούμε κι άλλα σωματεία να στηρίξουν την πρωτοβουλία και να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη».

Κανένας μόνος του!

Ο Χρήστος Αντωνίου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα», έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Σύλλογός μας ομόφωνα αποφάσισε να στηρίξει το κείμενο των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων για τις Συλλογικές Συμβάσεις, όπως και το σχέδιο νόμου που συντάχθηκε με πρωτοβουλία τους και θα το καταθέσουμε τη Δευτέρα στα κόμματα, με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Ολα όσα περιγράφει το σχέδιο νόμου μάς βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους και είναι και δικές μας θέσεις.

Συμπορευόμαστε με τα αιτήματα που προβάλλει το κάλεσμα των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων, διεκδικώντας μαζί με εκατοντάδες άλλα σωματεία την ανάκτηση των απωλειών, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Ειδικά για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αγωνιζόμαστε ενάντια στο νέο μισθολόγιο και τη νέα αξιολόγηση, διεκδικούμε επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, συνολικά την κάλυψη των μεγάλων απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι βέβαιο ότι μόνο όλοι μαζί και όχι ο καθένας μόνος του μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση που εξαπολύουν οργανωμένα σε βάρος μας κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ».


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ