Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κάλεσμα για οργάνωση του κοινού αγώνα σε γονείς - εργαζόμενους

Με αφορμή τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς

Κάλεσμα σε οργάνωση του κοινού αγώνα απευθύνει η πρωτοβουλία μελών του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΑΠΕ) σε όλους τους γονείς - υπαλλήλους της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν ενόψει της έναρξης της λειτουργίας των παιδικών σταθμών από χτες Πέμπτη 1η Σεπτέμβρη.

«Σε καλούμε, εάν είσαι γονιός βρέφους ή νηπίου και δεν βρήκες θέση στο δημοτικό παιδικό σταθμό της περιοχής σου, να επικοινωνήσεις μαζί μας ώστε να οργανώσουμε συλλογικά την αντίδρασή μας. Ακόμη και στην περίπτωση που βρήκες θέση πληρώνοντας τροφεία σε δημοτική δομή ή αναγκάστηκες να στείλεις το παιδί σου σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό ενημέρωσέ μας. Απαιτείται κοινή δράση! Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω σήμερα εγώ, θα το βρεις αύριο και εσύ μπροστά σου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρωτοβουλία μελών του ΔΣ του ΣΥΑΠΕ. Και εξηγεί:

«Ως γνωστόν, με απόφαση της κυβέρνησης, οι μητέρες βρεφών και νηπίων που εργάζονται στο Δημόσιο δεν έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που αφορά τη φιλοξενία των παιδιών τους στις ανάλογες δομές. Επίσης, η λειψή κρατική χρηματοδότηση δεν επιτρέπει στους δήμους να καλύψουν τα παιδιά δημοτών εκτός ΕΣΠΑ. Οσοι έχουν τη δυνατότητα αναλαμβάνουν το κόστος και στέλνουν το παιδί τους σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά στερούνται την αγωγή τους. Ομως, η Προσχολική Αγωγή δεν είναι ατομική υπόθεση, ένα εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται ανάλογα με το πορτοφόλι του καθενός.

Είναι θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα - προϋπόθεση για την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών μας - και η πρόσβαση σε αυτό πρέπει να είναι καθολική, με ευθύνη του κράτους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μοιρολατρία και την απαράδεκτη λογική ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τα παιδιά μας. Αλλωστε, συνεχίζουμε να πληρώνουμε δυσβάσταχτους φόρους - χαράτσια. Πού πάνε τα λεφτά μας;

Απαιτούμε να εξασφαλιστεί επαρκής κρατική χρηματοδότηση ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να αποκτήσουμε σαφή εικόνα του προβλήματος, για τους γονείς συναδέλφους, για να μπορέσουμε να οργανώσουμε καλύτερα την παρέμβασή μας και να διατυπώσουμε το πλαίσιο των διεκδικήσεών μας».

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Δοξακίδης Σωτήρης 6932.473.523, Καζάκος Βαγγέλης 6972.820.724 και Παγανέλη Αριάδνη 6978.894.946.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ