Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κηδεύτηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο σύντροφος Νίκος Αγγέλου

Ηταν αγροτικό στέλεχος του ΚΚΕ, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων

Ο Νίκος Αγγέλου
Ο Νίκος Αγγέλου
Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αμυγδαλίτσα Μιδέας, στην Αργολίδα, έγινε χτες η κηδεία του συντρόφου Νίκου Αγγέλου, αγροτικού στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, την Τετάρτη, σε ηλικία 56 ετών. Ο Νίκος Αγγέλου, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, αναδείχθηκε πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ενώ υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής και ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.

Στην κηδεία του, εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματος, παραβρέθηκαν ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του Κόμματος, και τα μέλη του Τμήματος και της ΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής, και Ρίζος Μαρούδας. Επίσης, μέλη του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου και της ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ καθώς και του ΤΣ Αργολίδας της ΚΝΕ.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, τον σύντροφο Νίκο Αγγέλου αποχαιρέτησαν συγγενείς, συντοπίτες, φίλοι και συναγωνιστές από τους Αγροτοκτηνοτροφικούς Συλλόγους όλης της Πελοποννήσου. Τον επικήδειο εκφώνησε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Γόντικας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Ανάμεσα σε άλλα σημείωσε:

«Πρωτοανταμώσαμε, σύντροφε Νίκο, πριν από είκοσι χρόνια, το 1996, στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις στο μπλόκο στη σήραγγα του Αρτεμισίου. Από τότε όχι μόνο δεν έλειψες από κανέναν αγώνα των αγροτών, των κτηνοτρόφων, του λαού μας, αλλά μπήκες μπροστά στην οργάνωση και καθοδήγηση αυτών, αναδείχθηκες σε άξιο ηγέτη της φτωχομεσαίας αγροτιάς στην Πελοπόννησο.

Οταν πρωτοσυναντηθήκαμε ήμασταν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αυτό όμως δεν εμπόδισε να σφυρηλατηθούν ταξικοί αγωνιστικοί δεσμοί εμπιστοσύνης, βασισμένοι στην πίστη στο δίκιο του λαού, στη δύναμή του να επιβάλει ο λαός το δίκιο του, αρκεί να οργανωθεί.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην κηδεία

Eurokinissi

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην κηδεία
Με πίστη και σταθερότητα μπήκες μπροστά, χωριό το χωριό, μαντρί το μαντρί, κήρυκας της ανάγκης οργάνωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς, της πάλης για τα δίκαια αιτήματά της. Ηταν σημαντική η συμβολή σου στην ανασύνταξη του αγροτοκτηνοτροφικού κινήματος με τη δημιουργία Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων στην Πελοπόννησο. Ησουν από τα ιδρυτικά στελέχη της Πανελλαδικής Αγροτικής Συσπείρωσης, της ΠΑΣΥ.

Πρωτοστάτησες, ήσουν η ψυχή δεκάδων συλλαλητηρίων, μπλόκων και καταλήψεων. Ησουν φλογερός κήρυκας της συμμαχίας της μικρομεσαίας αγροτιάς με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μιας συμμαχίας που δίνει δύναμη και προοπτική στην πάλη του λαού μας. Πάλευες για τη λαϊκή συμμαχία, έχοντας ανοιχτό το μέτωπο με τους καπιταλιστές στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, τους μηχανισμούς του κράτους και τους αγροτοπατέρες.

Γι' αυτή σου τη στάση και τη δράση σύρθηκες σε δεκάδες "αγροτοδικεία", αντιμετωπίζοντας με περηφάνια και υπεροχή τις διώξεις, μετατρέποντας τις απολογίες σου σε δριμύ "κατηγορώ" στους υπαίτιους για τα βάσανα που βιώνουν ο λαός και ο μικρομεσαίος αγρότης και κτηνοτρόφος. Δίκαια λοιπόν οι συνάδελφοί σου αγρότες και κτηνοτρόφοι σε ανέδειξαν πρόεδρο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, βασικό στέλεχος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Με την ίδια παλικαριά αντιμετώπισες και τα προβλήματα υγείας που σε βασάνισαν τον τελευταίο χρόνο.

Μέσα από αυτήν τη δράση πείστηκες και έκανες και τις επιλογές σε πολιτικό επίπεδο. Ησουν επανειλημμένα υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Αργολίδα και στην Ευρωβουλή, με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Δήμο και Περιφέρεια. Τον τελευταίο χρόνο ζήτησες να ενταχθείς και να παλέψεις οργανωμένα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου, στην γυναίκα σου, στα παιδιά σου, στους οικείους σου. Είμαστε υπερήφανοι και τυχεροί που συναντηθήκαμε στους δρόμους του αγώνα και πορευτήκαμε μαζί αυτά τα χρόνια. Θα μας συντροφεύεις στους μελλοντικούς αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ