Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επαφές του Μ. Δουκάκη στην Αθήνα

Συνεχίστηκαν και χτες οι επαφές που πραγματοποιεί στην Αθήνα ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και πρώην υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μ. Δουκάκης (M. Dukakis).

Ετσι, μετά την προχτεσινή συνάντησή του με τον υπουργό Αμυνας, ο Μ. Δουκάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, και τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα.

Στη συνάντησή του με τον Πρ. Παυλόπουλο, τόσο ο Μ. Δουκάκης όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άδραξαν αμφότεροι την ευκαιρία να «καταχεριάσουν» την ΕΕ και την πολιτική που δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια κρατικής στήριξης στην ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Δήλωσε σχετικά ο Μ. Δουκάκης: «Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω: Είναι η πολιτική της ΕΕ στην Ελλάδα. Αν ο Πρόεδρος Ρούσβελτ, το 1932, έπρεπε να εφαρμόσει τέτοιες πολιτικές, η χώρα μας δεν θα είχε ποτέ ξεπεράσει τη μεγάλη ύφεση. Ετσι, λοιπόν, πιστεύω ότι πρέπει να γίνει κάτι για να τροποποιηθεί αυτή η πολιτική. Και πιστεύω ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα στην αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας».

Απαντώντας, ο Πρ. Παυλόπουλος υποστήριξε ότι «αυτή τη στιγμή η ΕΕ ξαναβλέπει - γιατί την βλέπουμε αυτή τη στροφή - την ανάγκη μιας πολιτικής τύπου Κέινς, υπό τα σημερινά βεβαίως δεδομένα. Δηλαδή, μιας πολιτικής η οποία θα τονώσει οπωσδήποτε την ζήτηση (...) Κυρίως, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι το αντιλαμβάνεται η ΕΚΤ, η οποία πρέπει να αποκτήσει τον ρόλο που έχει η Fed (...) Αρα, λοιπόν, γίνεται αυτή η στροφή και γι' αυτό σας είπα "σας ευχαριστώ πολύ". Γιατί είναι γενναίο αυτό που κάνετε και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή η στάση σας να αναδείξετε τα αδιέξοδα της πολιτικής λιτότητας. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε σπάταλοι (...) Η σπατάλη πρέπει να τελειώσει, τα ελλείμματα πρέπει να τελειώσουν».

Από τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα δεν υπήρξαν δηλώσεις, παρά μόνο μια ανάρτηση του πρωθυπουργού σε διαδικτυακό λογαριασμό του, στην οποία κάνει λόγο για «συνάντηση με έναν επιφανή Ελληνοαμερικανό και έμπειρο πολιτικό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ