Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
Εκδήλωση τιμής για τους εκτελεσμένους από τους φασίστες

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσμένους πατριώτες της Δυτικής Σάμου από τους φασίστες, με συγκέντρωση αύριο, Σάββατο, στην πλατεία της Καστανιάς, στις 5 μ.μ. και προσκλητήριο νεκρών στο χώρο της θυσίας τους.

Θα ακολουθήσει δρόμος θυσίας, που θα καταλήξει στο Καρλόβασι σε αντιφασιστική - αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: Συγκέντρωση στην πλατεία Καστανιάς, ομιλία - ιστορική αναφορά, πορεία στο μνημείο των εκτελεσμένων, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφανιών, αυτοκινητο-πορεία για Καρλόβασι, κατάθεση στεφανιού στο μνημείο του ΔΣΕ στη Λέκκα, τερματισμός αυτοκινητο-πορείας στην πλατεία Μεσαίου Καρλοβάσου, πορεία από την πλατεία Μεσαίου προς την κεντρική πλατεία Καρλοβάσου, αντιφασιστική - αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην πλατεία Καρλοβάσου.

Στο κάλεσμά της η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης σημειώνει:

«Πορευόμαστε στη μνήμη των εκτελεσμένων πατριωτών, διαδηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να μη σηκώσει κεφάλι το φίδι του φασισμού.

Σφυρηλατούμε την αντιιμπεριαλιστική ενότητα και αλληλεγγύη με τους λαούς της περιοχής μας, ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας, θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας και διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες υποδοχής και διαμονής όσο παραμένουν στο νησί μας και στη χώρα μας. Καταγγέλλουμε την πολιτική εγκλωβισμού τους που εφαρμόζουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η ΕΕ.

Είμαστε ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και εντείνουμε την πάλη μας για αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Τιμούμε τα θύματα του φασισμού, απομονώνουμε τους απογόνους του ναζισμού, παλεύουμε για την ανατροπή του καπιταλισμού, της μήτρας που γεννά το φασισμό και τους πολέμους.

Βαλκάνια, Αιγαίο, Μέση Ανατολή ειρηνικά, έξω οι βάσεις και τα πυρηνικά.

Καμιά εμπλοκή - καμιά συμμετοχή, στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διοργανώνει «Δρόμο θυσίας»(2014-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ