Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Εν μέσω ενδοαστικών αντιπαραθέσεων προχωρά η διαδικασία

Χτες πραγματοποιήθηκε η προσομοίωση της διαδικασίας δημοπράτησης

Εν μέσω ενδοαστικών αντιπαραθέσεων για το ποιος θα βάλει στο χέρι κομμάτι της τηλεοπτικής πίτας, την οποία η κυβέρνηση ξαναμοιράζει επιδιώκοντας παράλληλα τη διαμόρφωση ενός πιο φιλικού τηλεοπτικού περιβάλλοντος για την ίδια, πραγματοποιήθηκε χτες στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας παρουσίαση του πληροφοριακού συστήματος υποβολής προσφορών σε όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό και προσομοίωση της διαδικασίας δημοπράτησης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υποψήφιων επιχειρηματικών σχημάτων.

Σήμερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας εξετάζει προσφυγές, με τις οποίες επτά από τα υποψήφια σχήματα στρέφονται επί της ουσίας το ένα εναντίον του άλλου και όλα μαζί κατά του υπουργού Επικρατείας όσο και κατά του γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η δημοπράτηση των 4 τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 30/8. Η κυβέρνηση, πάντως, δεν αποκλείει μελλοντικά την απόδοση κι άλλων αδειών, με τον αρμόδιο υπουργό, Ν. Παππά, σε συνέντευξή του προχτές να δηλώνει ότι «δεν υφίσταται συζήτηση αυτή τη στιγμή» για πέμπτη άδεια, αλλά «εάν ανοίξει, θα αφορά το απώτερο μέλλον»...

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, εξάλλου, αμέσως μετά θα ακολουθήσει ανάλογη διαδικασία για την αδειοδότηση περιφερειακών και θεματικών καναλιών.

Καταγγελίες και διαξιφισμοί

Η ενδοαστική αντιπαράθεση, πάντως, είναι τέτοια που διαπερνά τις δυνάμεις της αστικής διαχείρισης. Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες του υπουργού Αμυνας, Π. Καμμένου, εναντίον του Ι. Β. Καλογρίτσα για προσπάθεια άσκησης πίεσης ώστε να εξασφαλίσει μία από τις τηλεοπτικές άδειες.

«Με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις, ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι...», ανέφερε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Π. Καμμένος, παραθέτοντας σύνδεσμο σε άρθρο ιστοσελίδας που ειδικεύεται σε αμυντικά θέματα με τίτλο «Επίδομα Παραμεθορίου: Εγινε σύντομο ανέκδοτο!».

Θυμίζουμε ότι ο Π. Καμμένος είναι κουμπάρος του πατέρα του Ι. Β. Καλογρίτσα και έχει από καιρό δηλώσει ότι ο εν λόγω δεν μπορεί να διεκδικεί τηλεοπτική άδεια, καθότι κατασκευαστής που λαμβάνει εργολαβίες απ' το Δημόσιο.

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, κράτησε αποστάσεις απ' τις καταγγελίες Καμμένου, καλώντας τον να παρουσιάσει δημόσια ό,τι στοιχεία έχει.

Για μαφίες που μπορεί να αποκτήσουν κανάλι έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δημαράς.

Αφεση αμαρτιών της κυβέρνησης σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής δεκάδων ή και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, κατήγγειλε στον «ΣΚΑΪ» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Β. Κεγκέρογλου.

Η χώρα εισέρχεται σε απολυταρχική περίοδο, ανέφερε ο Στ. Θεοδωράκης στον «ΣΚΑΪ», αναφερόμενος στην υπόθεση. Σχολιάζοντας την ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση ανέφερε: «Οι ΑΝΕΛ καταγγέλλουν ότι δεν μπορείς να δίνεις τηλεοπτική άδεια σε εργολάβους και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι δεν μπορείς να ζητάς άδεια όταν όλοι οι βασικοί συνεργάτες σου εργάζονται σε γραφείο συγκεκριμένου υπουργού. Είναι το επόμενο καρφί που αφορά την υποψηφιότητα Σαββίδη, καθώς υπάρχει ενδοκυβερνητική κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες»...

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι «δεν αναγνωρίζει, δεν νομιμοποιεί και δεν αποδέχεται το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», καταγγέλλει την κυβέρνηση για «πρωτοφανές σχέδιο ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης» και πως χτίζει «γέφυρες διαπλοκής» με τους παλαιούς και νέους καναλάρχες κ.ά.

Απαντώντας στη ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, δήλωσε ότι «η ΝΔ θέλει να γυρίσουμε στο καθεστώς της διαπλοκής με δανεικά κι αγύριστα» και «λειτουργεί - με μικρή χρονοκαθυστέρηση - ως εκπρόσωπος όσων ιδιοκτητών καναλιών δεν επιθυμούν να γίνει ο διαγωνισμός».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ