Πέμπτη 28 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΑΓΡΟΤΕΣ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Με τη Θεσσαλία να παίρνει σήμερα τη σκυτάλη συνεχίζονται οι πολυήμερες κινητοποιήσεις κατά περιοχή, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που συνεδρίασε στις 9 Ιούλη στη Βέροια, με θέμα τα οξυμένα προβλήματα της αγροτιάς και πρόγραμμα δράσης. Οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας καλούν σε αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα στις 11 το πρωί σε ΟΓΑ, ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι αγωνιστικές δράσεις, που διευρύνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, περιλαμβάνουν κινητοποιήσεις σε υποκαταστήματα ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ανάλογα και με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε περιοχή. Ακόμα, αποφασίστηκε στα μέσα Οκτώβρη να πραγματοποιηθεί μαζική πανελλαδική σύσκεψη Μπλόκων, Ομοσπονδιών, Αγροτικών Συλλόγων, η οποία να αποφασίσει το πλαίσιο δράσης, την οργάνωση και τον πανελλαδικό συντονισμό της αγωνιστικής δράσης της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Επίσης, σήμερα, Πέμπτη:

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων στις 11 π.μ.

Διοργανώνεται κινητοποίηση στον κόμβο Αγίου Γεωργίου, ύστερα από κάλεσμα του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηλείας.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αρτας σε συντονισμό με την Ομοσπονδία Πρέβεζας και Αγροτικούς Συλλόγους, Επιτροπές Αγώνα της Ηπείρου διοργανώνουν κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΛΓΑ στα Γιάννενα στις 12 μ. Η αναχώρηση θα γίνει στις 10.30 π.μ. από το χώρο πίσω από το πρώην «Ράδιο Κορασίδη».

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αστακού διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 10.30 π.μ. στον Κόμβο Κουβαρά (μεταξύ Αγρινίου και Αμφιλοχίας).

Ο Σύλλογος Αγροτών Βέροιας, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μ. Αντύπας» και το Μπλόκο Γυψοχωρίου - Πέλλας καλούν σε κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ Βέροιας στις 11 π.μ.

Αύριο, Παρασκευή:

Στην Πελοπόννησο, οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Πελοποννήσου (Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορίνθου), ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης, ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και το Συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας καλούν σε κινητοποίηση στην Τρίπολη, στις 10 π.μ., στα γραφεία του ΟΓΑ. Από την Καλαμάτα θα αναχωρήσουν πούλμαν στις 9 π.μ. από την πλατεία της Υπαπαντής.

Σε διαμαρτυρία στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη στις 10.30 π.μ. και στη συνέχεια στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ καλούν η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου των Καστανεών και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org