Πέμπτη 28 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ «ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
Συνεχίζουν αμετακίνητοι τον αγώνα τους

Και χτες σε φρούριο είχαν μετατρέψει την περιοχή τα ΜΑΤ, προκειμένου να περάσει απεργοσπαστικός μηχανισμός

Συνεχίζουν αμετακίνητοι τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στα «Λιπάσματα Καβάλας» (πρώην «Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων») στην Καβάλα, απαιτώντας ανάκληση των απολύσεων και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με σύγχρονα δικαιώματα, κόντρα στο κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που προσπαθούν να επιβάλουν κράτος και εργοδοσία.

Και χτες, δεύτερη μέρα της απεργίας τους, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν μετατρέψει σε φρούριο όλη τη γύρω περιοχή, για να περάσει ο απεργοσπαστικός μηχανισμός. Η Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας προκήρυξε νέα 48ωρη απεργία, ξεκινώντας από σήμερα, Πέμπτη, στις 6 π.μ.

Από την Τρίτη, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, σύμφωνα και με απόφαση της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας, αντιδρώντας στις 51 απολύσεις που έχουν γίνει μέχρις ώρας και στην απαίτηση της εργοδοσίας να μετατρέψει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου σε ορισμένου, με εργολαβική σχέση. Κράτος και εργοδοσία προσπαθούν να «σπάσουν» την απεργία, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα: Απεργοσπαστικό μηχανισμό, δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ προχτές έγιναν και δύο προσαγωγές.

Χτες, οι απεργοί έκαναν νέα παράσταση διαμαρτυρίας, αυτήν τη φορά στο δημαρχείο Καβάλας, καταγγέλλοντας την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο εργοστάσιο. Αντίστοιχη παρέμβαση είχε γίνει προχτές στην Περιφέρεια.

Θυμίζουμε ότι οι περίπου 200 εργαζόμενοι βγήκαν τον Ιούνη σε αναγκαστική άδεια και από 1η Ιούλη σε 3μηνη διαθεσιμότητα. Το εργοστάσιο στην ουσία είναι κλειστό, παραγωγή λιπάσματος δεν υπάρχει, ενώ οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας έχουν στόχο να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε εργολαβικούς χωρίς δικαιώματα. Η εργοδοσία απαιτεί την οικειοθελή παραίτηση με ταυτόχρονη μετατροπή όλων των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου σε ορισμένου. Τέλος, από τις 51 απολύσεις, οι 6 έγιναν μια μέρα πριν από την απεργία, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ