Τετάρτη 15 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ο «αναπτυξιακός νόμος» υπηρετεί το κεφάλαιο από την πρώτη μέχρι την τελευταία του παράγραφο

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο «STAR»

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του προχτές το βράδυ στο «STAR», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ρωτήθηκε σχετικά με τον «αναπτυξιακό νόμο».

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

-- Θα ψηφίσετε τον «αναπτυξιακό νόμο»;

-- Οχι, βέβαια.

-- Γιατί λέτε «όχι βέβαια»; Εδώ υπάρχει άλλο ένα ζήτημα για το οποίο δέχεστε κριτική. Λέτε ότι το ΚΚΕ, λέγοντας ότι η πρότασή του είναι μια διαφορετική εξουσία από αυτή που υπάρχει σήμερα, ένα άλλου είδους κράτος, σε ορισμένα σημερινά είστε κάθετα αρνητικοί, ενώ πρέπει η αγορά να επιζήσει. Δηλαδή, μέχρι να έρθει η δική σας διαφορετική πρόταση...

-- Οχι, δεν ισχύει αυτό. Αυτό είναι παραμύθια για μικρά παιδιά. Το ΚΚΕ πρωτοστατεί και για το σήμερα. Εμείς αυτά που παλεύουμε είναι για να μην ματώνει ο λαός.

Εμείς λέμε το εξής: Ο «αναπτυξιακός νόμος», από την πρώτη μέχρι την τελευταία παράγραφό του, δίνει φοροαπαλλαγές μόνο σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Δίνει τα 20 εκατ. ευρώ, όχι για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για αυτοαπασχολούμενους, μικρούς, μεσαίους, βιοτεχνίες κ.λπ. Δίνει σε μεγάλους επιχειρηματίες ιδιώτες 20 εκατ. ευρώ χωρίς ίδια κεφάλαια, χωρίς καμία υποχρέωση ότι θα την κάνουν την επένδυση, θα τη συνεχίσουν με συγκεκριμένες προϋποθέσεις ελέγχου. Και όλα αυτά εν ονόματι να γίνει η ανάπτυξη. Μα δεν πρόκειται να γίνει ανάπτυξη έτσι. Θα είναι ανάπτυξη για λίγους...

-- Θέσεις εργασίας δεν θα δημιουργηθούν;

-- Οι θέσεις εργασίες, αυτές οι λίγες που θα δημιουργηθούν, θα δημιουργηθούν με τη στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων. Γιατί παράλληλα στον ίδιο νόμο δίνει κάλυψη του «υπέρογκου μισθολογικού κόστους». Ξέρετε τι σημαίνει αυτό για τον επιχειρηματία. «Μισθολογικό κόστος» θεωρεί αυτό που ιδρώνει, που ματώνει ο εργάτης στη μηχανή, μέσα στο εργοστάσιο, για να βγάλει στο 8ωρο, στην υπερωρία κ.λπ. Θα του μειώσει το «μισθολογικό κόστος», θα του έχει προστασία για τον επιχειρηματικό κίνδυνο.

Βεβαίως, συμφέρει κάποιους. Συμφέρει μεγάλους επιχειρηματίες. Ο μικρός δεν θα πάρει τίποτα από αυτό. Αντίθετα, θα τον ξεκληρίσει πιο γρήγορα και όχι με την έννοια που ξεκληρίζει την αγροτιά, γιατί και εκεί είναι μεγάλο θέμα. Θα ξεκληρίσει τον αυτοαπασχολούμενο, το μικρό επιχειρηματία, θα τον αφομοιώσει, θα τον αγοράσει ο μεγαλύτερος, θα πτωχεύσει εκείνος, θα βάλει λουκέτο στο μαγαζί του. Αυτή θα είναι η κατάληξη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ