Τετάρτη 15 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ανάπτυξή τους...

Η ηλεκτρονική έκδοση της «Αυγής», 14/6/2016, έγραψε: «Την προσεχή Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας, σε εκδήλωση της κυβέρνησης που θα λάβει χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς, θα παρουσιάσει τη λογική που θα διατρέχει το σχέδιο για τη δίκαιη ανάπτυξη και που θα στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

α) την παραγωγική ανασυγκρότηση,

β) το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων και το σχετικό χρονοδιάγραμμα,

γ) τα χρηματοδοτικά εργαλεία (πακέτο Γιούνκερ, ΕΣΠΑ, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αναπτυξιακός νόμος, αναπτυξιακή τράπεζα, Παρευξείνια Τράπεζα κ.τ.λ.), που στόχο έχουν την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Δηλαδή, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων για την ανάκαμψη των κερδών τους. Τα περί στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δεν αφορούν τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, που βεβαίως δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοια εργαλεία. Πώς να δανειστούν από τράπεζες, αφού ούτε την ασφάλισή τους δεν μπορούν να πληρώσουν; Στην ουσία, κλείνει το μάτι σε μεσαία στρώματα που ευελπιστούν από την ανάκαμψη να βελτιώσουν και αυτοί τη θέση τους, εξασφαλίζοντας συμμαχίες για λογαριασμό του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ