Πέμπτη 5 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ
«Πηγή ενδιαφέροντος» για το εγχώριο κεφάλαιο η αγορά του Ιράν

Το Χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρεί άνοιγμα με το Χρηματιστήριο του Ιράν, ενώ για το σκοπό αυτό οι «επιτροπές κεφαλαιαγοράς» των δυο κρατών υπέγραψαν στην Τεχεράνη «πρωτόκολλο συνεργασίας», το οποίο αποτελεί «την απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη διμερών σχέσεων σε θέματα λειτουργίας και ανάπτυξης σχέσεων των δύο κεφαλαιαγορών».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η αγορά του Ιράν είναι ίσως η σημαντικότερη της ευρύτερης περιοχής, με σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης. Διαθέτει κεφάλαια προς αξιοποίηση και συνεπώς μπορεί να αποτελέσει πηγή ενδιαφέροντος για επενδύσεις όχι μόνο σε κινητές αξίες, αλλά και για άμεσες επενδύσεις στον παραγωγικό τομέα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χ. Γκότσης, δήλωσε ότι για το Ιράν «ανοίγει μια πύλη εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά», ενώ η ελληνική κεφαλαιαγορά (δηλαδή οι εισηγμένοι στο Χρηματιστήριο της Αθήνας επιχειρηματικοί όμιλοι) «ταυτόχρονα με άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία» εκδηλώνουν ενδιαφέρον να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά του Ιράν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ