Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Μάη 2016 - αριθ. φύλλου: 12421

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η κυβέρνηση πέρασε το όριο της πολιτικής αθλιότητας. Παλλαϊκός ξεσηκωμός σήμερα και κάθε μέρα με κορύφωση το Σαββατοκύριακο

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόφαση της κυβέρνησης να ψηφίσει το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό άρον άρον το Σαββατοκύριακο


ΣΕΛ.  5

Ολοι στην απεργία! Ολοι στους δρόμους!

  • 48ωρη γενική απεργία σήμερα και αύριο. Σήμερα στις 11 π.μ. η απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια
  • Αύριο, Σάββατο, συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας. Στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια η συγκέντρωση της Αθήνας
  • Την Κυριακή οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις. Αθήνα, 10 π.μ. στο Σύνταγμα, Θεσσαλονίκη 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα

Με άθλια μεθόδευση η κυβέρνηση, για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνει για ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο, σαν τον κλέφτη, τις βάρβαρες προτάσεις για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό!

Με μια αιφνιδιαστική μαζική διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έδωσαν χτες μια πρώτη απάντηση στην πολιτική και τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης (φωτ.).


ΣΕΛ.  5   -   7

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αδίστακτοι

Η κυβέρνηση αποφάσισε χτες να φέρει το Σαββατοκύριακο για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το αντιασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο. Η κίνηση αυτή το μόνο που υπηρετεί είναι να αποφύγει η κυβέρνηση τη 48ωρη γενική απεργία και τη μαζική καταδίκη της πολιτικής της από τους εργαζόμενους και το λαό. Για τον ίδιο λόγο, άλλωστε, μετέθεσε τον επίσημο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς την Τρίτη μετά το Πάσχα, δηλαδή «κολλητά» στις αργίες των γιορτών, ώστε οι μεγάλες πόλεις να είναι άδειες ακόμα από κόσμο.

Η στάση αυτή της κυβέρνησης δείχνει ότι δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή που της ανέθεσε το κεφάλαιο, να τσακίσει δηλαδή ό,τι απέμεινε όρθιο από τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και ταυτόχρονα να ελιχθεί απέναντι στις λαϊκές αντιδράσεις.

Δείχνει ακόμα την ανησυχία, το φόβο που έχουν κυβέρνηση και εργοδοσία απέναντι στους εργαζόμενους και το οργανωμένο κίνημα, αφού δεν κατάφεραν με τα ψέματα και τις αλχημείες τους να κάνουν το λαό να συναινέσει στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου το Σαββατοκύριακο μεθοδεύτηκε από την έναρξη ακόμα της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, που έγινε στις 25 Απρίλη. Αυτό επιβεβαιώνει ο διάλογος που είχε τότε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Μ. Μπαλαούρα, όταν συζητιόταν το πρόγραμμα των συνεδριάσεων της Επιτροπής μετά την αργία του Πάσχα, με κατάληξη την Ολομέλεια.

Παίρνοντας το λόγο μετά τον υπουργό Εργασίας, ο Θ. Παφίλης είχε πει: «Να μην παίζουμε το κρυφτό. Τον κ. Κατρούγκαλο ρωτώ, που μας είπε για τους θεσμούς κ.λπ. Καλά, ούτε αυτοί σας ξεκαθαρίζουν ποια μέρα θα συνεδριάσουμε; Πότε θα γίνει η Ολομέλεια; Ξαναρωτάω, η Ολομέλεια πότε θα γίνει; (...) Θα γίνει την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) ή το Σαββατοκύριακο; Για να γλιτώσετε τη 48ωρη; Πότε το θέλετε; Πέστε μας. Αφού θα το μάθουμε (...) Θα το βάλετε Σαββατοκύριακο; Τι σχεδιάζετε;».

Η απάντηση του Μ. Μπαλαούρα ήταν τότε: «Δεν τίθεται τέτοιο θέμα, κ. Παφίλη. Δεν μπήκε κανένα τέτοιο θέμα. Εμείς θα αποφασίσουμε, κ. Παφίλη, μεταξύ μας. Ο κ. υπουργός απλώς μας είπε για τη διάθεση του χρόνου του (...) Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα "παιχνιδιών" εδώ μέσα, δεν υπάρχει. Οχι».

Οπως αποδείχτηκε, βέβαια, «παιχνίδι» υπήρχε και ήταν στημένο από την κυβέρνηση. Κατά τον ίδιο τρόπο που όλο το προηγούμενο διάστημα ακολούθησε παρελκυστική τακτική με το νομοσχέδιο, για να ελιχθεί απέναντι στις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού, όπως αυτές εκφράστηκαν και στην τελευταία 24ωρη γενική απεργία, στις 4 Φλεβάρη.

Η κυβέρνηση πρέπει να σπάσει τα μούτρα της γι' αυτήν την επιλογή. Η 48ωρη γενική απεργία που κηρύχτηκε για σήμερα και αύριο, Σάββατο, η Πρωτομαγιάτικη 24ωρη απεργία της Κυριακής, οι απεργιακές συγκεντρώσεις που αποφασίζει και ανακοινώνει το ΠΑΜΕ, πρέπει πραγματικά να συνταράξουν την Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις.

Τίποτα να μη λειτουργήσει, τίποτα να μην κινηθεί τις δυο επόμενες μέρες. Να γεμίσουν δρόμοι και πλατείες από απεργούς εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγρότες και νεολαίους.

Να πάρει το μήνυμα η κυβέρνηση ότι τα μέτρα της επιστρέφονται, επειδή είναι μέτρα για το κεφάλαιο, που τσακίζουν τη λαϊκή οικογένεια. Οπως της επιστρέφεται και η κοροϊδία, με την οποία προσπαθεί να ξεγελάσει το λαό, αφού δεν κατάφερε να τον κάνει υπέρμαχο και συνένοχο στην αντιασφαλιστική - φοροληστρική της μεταρρύθμιση.

Ολοι στον απεργιακό αγώνα, όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ!ΚΚΕ - ΚΝΕ
Μαζικές πικετοφορίες - κάλεσμα σε ξεσηκωμό

Αμεση κινητοποίηση των Κομματικών και ΚΝίτικων Οργανώσεων

Να δώσουν «πληρωμένη απάντηση» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συμμετέχοντας μαζικά τις επόμενες μέρες στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος, κάλεσαν τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που διοργάνωσαν χτες το βράδυ πικετοφορίες.


ΣΕΛ.  11

Ο «Ριζοσπάστης»

Ο «Ριζοσπάστης», λόγω της 48ωρης απεργίας, δεν θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο. Θα κυκλοφορήσει ξανά την Κυριακή 8 Μάη, προβάλλοντας την απεργία, τα απεργιακά συλλαλητήρια και το αντεργατικό - αντιλαϊκό περιεχόμενο των κυβερνητικών νομοσχεδίων.

Επίσης, θα κυκλοφορήσει εκτάκτως τη Δευτέρα 9 Μάη με ρεπορτάζ και ειδήσεις από τα Πρωτομαγιάτικα συλλαλητήρια, αλλά και τη συζήτηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων στη Βουλή.ΑΙΓΑΙΟ
Συνέχιση τουρκικών προκλήσεων εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου

ΣΕΛ.  15
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Απόλυτη πλειοψηφία για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  8
«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ»
Φοροαπαλλαγές, κρατικές ενισχύσεις και κάθε είδους διευκολύνσεις στο κεφάλαιο

ΣΕΛ.  3


Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org