Παρασκευή 29 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η GUE...

Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου χτες, η επικεφαλής της ομάδας της «αριστεράς» GUE - NGL, Γκάμπι Τσίμερ, ευρωβουλευτής της γερμανικής «Ντι Λίνκε» («Die Linke»), δεν έκρυβε τη βιασύνη της να κλείσει η «αξιολόγηση» του 3ου μνημονίου, δηλώνοντας προκλητικά: «Είναι σημαντικό η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος να ολοκληρωθεί γρήγορα και με επιτυχία, με βάση την συμφωνία του Ιουλίου, δεδομένου ότι όλες οι υποχρεώσεις έχουν εκπληρωθεί από την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν ζητάει τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο». Η ίδια μιλά, επίσης, για «αδικαιολόγητες απαιτήσεις και για επιπλέον μέτρα που υπερβαίνουν τη συμφωνία του Ιουλίου 2015».

Σε τι, όμως, καλεί η GUE μέσω της επικεφαλής της; Να ολοκληρωθεί η «αξιολόγηση» που συνοδεύεται από τα βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού, που διαλύουν ασφαλιστικά δικαιώματα και επιβάλλουν αβάσταχτη φορολεηλασία.

Η δε «συμφωνία του Ιουλίου», που αναφέρει η επικεφαλής της GUE, είναι το 3ο βάρβαρο μνημόνιο, που, όπως και η ελληνική κυβέρνηση, έτσι και η GUE στήριξαν και ζητούν να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα συνθλίβοντας το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ