Παρασκευή 29 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Με οδηγό την αντιλαϊκή «αλήθεια» του κεφαλαίου

Κεντρικό σημείο στην προπαγάνδα της ΝΔ η παρουσίαση της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου ως μονόδρομου για το λαό

Συνεχίζει η ΝΔ τη δικομματική κοκορομαχία με την κυβέρνηση, πάνω στο ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα συμφέροντα του εγχώριου κεφαλαίου, την προσπάθεια αναθέρμανσης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας.

Σε αυτήν τη βάση, μετά την «πρόκληση», χτες το πρωί, από πλευράς του υπουργού Επικρατείας, Ν. Παππά, να απαντήσει η αξιωματική αντιπολίτευση εάν πιστεύει ότι πρέπει να ληφθούν τα «έξτρα μέτρα», όπως ζητά το ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, έσπευσε να απαντήσει:

«Ολοι οι Ελληνες γνωρίζουν - το ζουν καθημερινά - ότι η ελληνική οικονομία βυθίζεται (...)Η ανικανότητα και η αναξιοπιστία της κυβέρνησης τροφοδοτούν τις υπερβολικές αξιώσεις του ΔΝΤ.Ετσι, το κόστος της αποτυχημένης, δήθεν "σκληρής" διαπραγμάτευσης εκτοξεύθηκε στα 5,4 + 3,6 δισ. ευρώ. Ολα αυτά είναι δική τους ευθύνη. Είναι ευθύνη Τσίπρα. Και βέβαια, το γνωρίζουν καλά, τίποτα από αυτά δεν είναι αποδεκτό από τη ΝΔ. Παρ' όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προκαλεί τους Ελληνες, ποντάροντας στο απόλυτο ψέμα».

Στην πραγματικότητα, βέβαια, η ΝΔ όχι μόνο έχει ψηφίσει παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ το 3ο μνημόνιο, στη βάση του οποίου προωθούνται και τα «κανονικά» και τα «έξτρα» αντιλαϊκά μέτρα, αλλά ταυτόχρονα - με βάση τη στρατηγική επιλογή του εγχώριου κεφαλαίου - απαιτεί να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η «αξιολόγηση» που τα περιλαμβάνει...

Τα σενάρια και τα συνθήματα

Στο μεταξύ, στα κεντρικά της ΝΔ και το επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη εξετάζουν όλα τα σενάρια: Από υποχώρηση της κυβέρνησης από τους τωρινούς λεονταρισμούς της και συμφωνία με τους «εταίρους» - ενδεχομένως με ένα ενδιάμεσο στάδιο δραματοποίησης των παζαριών ώστε να μην έχει διαρροές η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία κατά την ψήφιση των νέων αντιλαϊκών μέτρων - έως εκλογές ή και δημοψήφισμα, με αναβίωση σεναρίων περί εξόδου της χώρας από Ευρωζώνη και ΕΕ, προκειμένου ο Αλ. Τσίπρας ή να επιτύχει μια «ηρωική έξοδο» ή αναβαπτισμένος στη «λαϊκή εντολή» να προωθήσει με μεγαλύτερη άνεση τα εν λόγω μέτρα.

Εξ ου και στη ΝΔ ετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο, προτάσσοντας στην προπαγανδιστική τους φαρέτρα το σύνθημα της «αλήθειας», που, όπως λένε, εκπέμπουν απέναντι στα «ψέματα» του ΣΥΡΙΖΑ. Την «αλήθεια» του κεφαλαίου, βεβαίως, σχετικά με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που χρειάζεται ώστε να αναθερμάνει την οικονομία του, και πάνε - και από πλευράς ΝΔ - να την επιβάλουν ως αναπόδραστη συνθήκη στο λαό...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ