Παρασκευή 29 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Δίπλα στους πρόσφυγες της Μυρσίνης

Στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη της Ηλείας βρέθηκαν, προχτές, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, στο πλαίσιο της ομόφωνης απόφασης της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας να δοθούν παιχνίδια και γραφική ύλη στα παιδιά των προσφύγων που φιλοξενούνται στο χώρο.

Στο χώρο, όπου φιλοξενούνται 340 πρόσφυγες και λειτουργεί με την προσπάθεια του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης και με τη στήριξη και την αλληλεγγύη φορέων, συναντήθηκαν με το δήμαρχο Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, ο οποίος και τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί. Σημειώνεται πως πάνω από το 60% των οικογενειών που φιλοξενούνται στο χώρο έχει συγγενικό πρόσωπο που βρίσκεται σε άλλη χώρα της Ευρώπης και γι' αυτό, κύριο αίτημά τους είναι να μπορέσουν άμεσα να συνεχίσουν το ταξίδι τους και να επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

Στο χώρο αυτό υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι οι πρόσφυγες, και αφορούν τη σίτισή τους (μέσω catering), καθώς και την ανύπαρκτη κρατική υποδομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο χώρο, όπου η τεράστια πλειοψηφία είναι μικρά παιδιά και αρκετές γυναίκες είναι στη διαδικασία της κύησης. Σοβαρό πρόβλημα, επίσης, δημιουργείται και με την καταγραφή των προσφύγων, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ