Παρασκευή 29 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Επιμένει για κυβέρνηση «εθνικής συνεννόησης»

Για «απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε όλους τους τομείς» έκανε λόγο η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας χτες στον «ΣΚΑΪ», λέγοντας π.χ. ότι «αντί για τα 10 δισ. παροχές που είχε τάξει στους Ελληνες πολίτες με το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και με το παράλληλο πρόγραμμα, φέρνει σχεδόν 10 δισ. μέτρα».

Και συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μας οδήγησε σε τρίτο μνημόνιο, τη στιγμή που τον Δεκέμβριο του 2014 ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από τα μνημόνια, και οσονούπω μας οδηγεί και σε τέταρτο. Ας σταματήσει λοιπόν να κάνει την "ηρωική" διαπραγμάτευση, γιατί όσο περισσότερο διαπραγματεύεται, τόσο περισσότερα μέτρα φορτώνει στην πλάτη του ελληνικού λαού και αυξάνει τον λογαριασμό».

Ο... «καημός» και η κριτική, βέβαια, δεν αφορούν τα δεινά του λαού - η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει στην αντιλαϊκή πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ - αλλά τις δυνατότητες να στηριχθεί η καπιταλιστική ανάκαμψη.

Σε αυτήν ακριβώς τη βάση, πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Το καλύτερο που μπορεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να παραιτηθεί, ώστε να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών, φιλοευρωπαϊκών κομμάτων. Το "φύγε εσύ - έλα εσύ" το έχουμε δει, τόσο το 2015 όσο και το 2012, με πρωταγωνίστρια τότε τη ΝΔ (...) Μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας μπορεί να διαπραγματευτεί πολύ καλύτερα, για την αξιολόγηση, για τη ρύθμιση του χρέους, για το νέο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα μας για την δημιουργία πλούτου, για το κοινωνικό κράτος και το πολιτικό σύστημα».

Τέλος, αναφερόμενη και αυτή - όπως και άλλα αστικά επιτελεία - στο ζήτημα του μείγματος της αντιλαϊκής πολιτικής, ισχυρίστηκε ότι οι αυξήσεις φόρων δεν είναι αποτέλεσμα π.χ. του τρίτου μνημονίου που μαζί ψήφισαν πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά «αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που αποφάσισε αντί να κάνει μεταρρυθμίσεις, να αυξήσει φόρους και εισφορές και να μειώσει συντάξεις. Καμία μεταρρύθμιση, απλά και μόνο φοροκαταιγίδα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ