Πέμπτη 28 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Αλλαγές για τη «ρύθμιση» της αγοράς Ενέργειας

Πλατφόρμα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου
Πλατφόρμα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου
ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Την ανάγκη να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός των κανονισμών αδειοδότησης ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου και η δημιουργία πλαισίου αγοράς φυσικού αερίου υπογράμμισε ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, προχτές, μιλώντας σε εκδήλωση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), επικαλούμενος τους «καιρούς» που διανύουμε, καιρούς με ραγδαίες αλλαγές σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, όπως ανέφερε.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε ζητήματα δομής, οργάνωσης, αλλά και των μέσων προς αξιοποίηση που θα υπάρχουν για την ανάπτυξη του κλάδου, ενόψει και των επενδύσεων που αναμένονται από ισχυρά μονοπωλιακά συμφέροντα, τα οποία βλέπουν την Κύπρο ως σημαντική βάση «δράσης» για όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Στο ίδιο πλαίσιο της διευκόλυνσης της επιχειρηματικής δράσης, εντάσσεται και η παράδοση υποδομών κρίσιμης σημασίας (όπως τα λιμάνια και τα αεροδρόμια) σε ιδιώτες.

Στο μεταξύ, χτες, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, αναμενόταν να βρεθεί στη Μόσχα ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας που θα συμμετείχε στην 9η Σύνοδο της Κυπρορωσικής Διακυβερνητικής Επιτροπής για Οικονομική Συνεργασία, με στόχο την ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και επίκεντρο ειδικά τους τομείς του εμπορίου, των μεταφορών, της αγροτικής ανάπτυξης, αλλά και του τουρισμού. Μεταξύ άλλων, η αποστολή θα συμμετείχε και σε επιχειρηματικό Φόρουμ, με τίτλο «Ρωσία και Κύπρος: Διδάγματα της κρίσης και προοπτικές συνεργασίας». Οι συναντήσεις αυτές γίνονται, ενώ και η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό, καθώς η έκβαση των διαπραγματεύσεων θα επιδράσει πολλαπλά στις ισορροπίες όλης της περιοχής και το «τοπίο» στο οποίο ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι θα κληθούν να αναπτύξουν τη δράση τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ