Τρίτη 22 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βαθύτερα σε επικίνδυνους σχεδιασμούς με τη «βοήθεια» των ΗΠΑ

Τη συνδρομή της αμερικανικής κυβέρνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση της περιλάλητης πρώτης «αξιολόγησης» του 3ου μνημονίου ζήτησε ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, με δηλώσεις του από τις ΗΠΑ, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση του ετήσιου συνεδρίου της «Αmerican Israel Public Affairs Committee» (ΑΙPAC).

Συγκεκριμένα, είπε πως «από τις επαφές που έχω εδώ στις ΗΠΑ είναι ξεκάθαρο πια ότι από την πλευρά της ΕΕ η αξιολόγηση είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Από τη μεριά του ΔΝΤ ελπίζω ότι θα υπάρξουν εκείνες οι λύσεις, οι οποίες θα υποβοηθηθούν και από τις ΗΠΑ, ώστε να διευκολύνουν την τελική απόφαση της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια (!) να παρθεί πριν από την 1η Μαΐου».

Παραπέρα, δεν παρέλειψε να δηλώσει «ιδιαίτερα ευτυχής» για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με αφορμή το Προσφυγικό, διότι, όπως είπε, «η συμφωνία του ΝΑΤΟ γίνεται αποδεκτή από τη μεριά της Τουρκίας, παρότι είχε υπογραφεί αλλά δεν είχε εφαρμοστεί».

Για δε τη συμμετοχή στο ετήσιο συνέδριο της ΑIPAC, έκανε σαφές πως επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι - με σύμμαχο τις ΗΠΑ και το Ισραήλ - να εμπλακεί ακόμα περισσότερο στους ενεργειακούς σχεδιασμούς και την ασφάλεια των δρόμων μεταφοράς της Ενέργειας. Αλλωστε, είπε πως επρόκειτο για «μια σημαντική συζήτηση που έγινε στα πλαίσια του ετήσιου συνεδρίου του AIPAC, των σημαντικότερων αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων στις ΗΠΑ. Είχα τη δυνατότητα να επικοινωνήσω τις εξαιρετικές σχέσεις που υπάρχουν σε πολιτικό, ενεργειακό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο. Θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι ισραηλινές οργανώσεις των ΗΠΑ βλέπουν με καλό μάτι αυτή τη συνεργασία και θα βοηθήσουν στη δυναμική προσπάθεια της Ελλάδας, βγαίνοντας από την κρίση να περάσει στο αύριο έχοντας τη δυνατότητα νέων επενδύσεων σ' ένα περιβάλλον που θα είναι ασφαλές και σ' ένα περιβάλλον που θα μπορέσει να δημιουργήσει τις συνθήκες για ένα τόξο ασφάλειας από το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Ελλάδα και θα επεκτείνεται στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία». Στην πραγματικότητα, βέβαια, πρόκειται για ένα τόξο εμπλοκής του λαού στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους εντεινόμενους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς...

Η «στρατηγική σημασία» της βάσης της Σούδας...

Αλλωστε, σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, χτες, ο Π. Καμμένος παρέστη σε παρουσίαση μελέτης για τη «στρατηγική σημασία» της βάσης της Σούδας, από το αμερικανικό ινστιτούτο Lexington (επισήμως έχει στόχο «να ενημερώνει, να εκπαιδεύει και να διαμορφώνει τη δημόσια συζήτηση επί των εθνικών προτεραιοτήτων» των ΗΠΑ, σε θέματα όπως «η εθνική ασφάλεια»...).

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Καπιτωλίου και ο Ελληνας υπουργός Αμυνας, μπροστά σε Αμερικανούς γερουσιαστές, απηύθυνε χαιρετισμό, με γνωστές τις θέσεις του από το παρελθόν ότι η βάση στη Σούδα στηρίζει το νότιο τομέα του ΝΑΤΟ ενάντια «στη νέα απειλή», αυτή των τζιχαντιστών, και ότι «οι δικές μας βάσεις» (σ.σ.: οι ελληνικές) θα διασφαλίσουν την επιτυχία του αγώνα της ευρωατλαντικής λυκοσυμμαχίας έναντι αυτής της απειλής...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ