Τρίτη 22 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταγγελία φορέων για την αποφυλάκιση Ρουπακιά

Την αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη - δολοφόνου Γ. Ρουπακιά κατήγγειλαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ από το Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Οπως σημείωσε ο Γ. Πέρρος από το βήμα του Συνεδρίου, την Παρασκευή 18/3, η αποφυλάκιση Ρουπακιά είναι πρόκληση.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων που αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Ρουπακιάς. Ολα τα συνδικάτα πρέπει να προχωρήσουν σε καταγγελία για αυτό το σοβαρό ζήτημα. Πρέπει να καταδικαστεί από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, να μην δείξουν καμία ανοχή απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ, στους δολοφόνους του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, και όλων των άλλων εγκληματικών ενεργειών που έκανε η Χρυσή Αυγή χτυπώντας συνδικάτα και συνδικαλιστές στο Πέραμα και όχι μόνο. Ο λαός μας και η νεολαία ιδιαίτερα πρέπει να επαγρυπνούμε και να απομονώσουμε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή όπου και αν εμφανίζεται, ιδιαίτερα στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς».

Ανακοινώσεις, για να καταγγείλουν την αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, έχουν εκδώσει οι εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις: Τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Σάμου και Ζακύνθου. Η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, η ΠΕΣ ΝΑΤ, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «360 Connect ΑΕ», ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου «Αδαμάντιος Κοραής», η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης και η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

Την αποφυλάκιση καταγγέλλει και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας

Την αποφυλάκιση Ρουπακιά καταγγέλλει με ψήφισμά του, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, αναδεικνύοντας τις σοβαρότατες ευθύνες της προηγούμενης αλλά και της σημερινής κυβέρνησης σχετικά με την ολιγωρία στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την έγκαιρη και γρήγορη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Στο ίδιο ψήφισμα, τονίζεται ότι «ως Δήμος θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση όσον αφορά την εγκληματική, ναζιστική οργάνωση, της Χρυσής Αυγής. Πρόσφατα το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ζήτησε εξηγήσεις γι' αυτή μας της στάση, η απάντηση ήταν η ίδια η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο λαός και η νεολαία της πόλης μας πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και να απομονώσουν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ