Τετάρτη 9 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας

Αμεσες λύσεις σε μία σειρά ζητήματα που αφορούν τις σπουδές τους ζήτησαν χτες από το υπουργείο Παιδείας σπουδαστές από δημόσια ΙΕΚ της Αττικής, που, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής και των γενικών συνελεύσεων των ΙΕΚ Χαϊδαρίου και Κόκκινου Μύλου, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας.

Οι σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ ζητούν κατάργηση της εγκυκλίου που τους θέλει να εργάζονται τζάμπα στην πρακτική και ζητούν αυτή να είναι ενταγμένη οργανικά στη μάθηση, με ασφάλιση και πλήρεις αποδοχές με βάση το κατώτερο μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη. Ζητούν, επίσης, να μπορούν να σπουδάζουν απρόσκοπτα, να μην καλούνται να πληρώνουν για αναλώσιμα και βιβλία, να έχουν πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με δεδομένο μάλιστα ότι μετακινούνται από διάφορες περιοχές για να φτάσουν στα ΙΕΚ, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για αναβάθμιση των σπουδών τους.

Σύμφωνα με εκπροσώπους τους, κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, πήραν τη δέσμευση ότι θα εξασφαλιστεί πάσο, ενώ για την πρακτική έλαβαν την απάντηση ότι είναι ζήτημα και άλλων υπουργείων. Οι σπουδαστές, μεταξύ άλλων, έθεσαν και το ζήτημα της απρόσκοπτης συνδικαλιστικής δράσης του Συλλόγου στα ΙΕΚ.

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός για το Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ είναι η συμμετοχή στη 48ωρη απεργία, ενώ στις 28 Μάρτη ξεκινούν οι εκλογές τις οποίες ο Σύλλογος καλεί τους σπουδαστές να τις κάνουν δική τους υπόθεση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ(11/3/2020)
Κινητοποίηση των σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ(7/12/2019)
Κανένας άνεργος σπουδαστής έξω από τα μητρώα ΟΑΕΔ(1/2/2017)
Προχωρά σε εκλογές(6/12/2012)
Αντιμέτωποι με ατέλειωτα προβλήματα(3/11/2012)
Αντιμέτωποι με ατέλειωτα προβλήματα(3/11/2012)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org