Τετάρτη 9 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
35ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Διάλειμμα και γυμναστική στο... δρόμο

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Λύσεις στα χρόνια προβλήματα του 35ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, σημειώνοντας πως «η κατάρρευση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, αποτέλεσμα των κυβερνητικών και ευρωενωσιακών πολιτικών, αποτυπώνεται ανάγλυφα στα χρόνια προβλήματα του 35ου Δημοτικού Σχολείου».

Ειδικότερα, επισημαίνεται πως εδώ και αρκετά χρόνια, τέσσερα τμήματα (Ε1, Ε2, ΣΤ1 και ΣΤ2) του 35ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή Μασταμπά του Ηρακλείου Κρήτης στεγάζονται σε αίθουσες - παραρτήματα, κοντά στο κεντρικό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου, που δε διαθέτουν τους επαρκείς και κατάλληλους εξωτερικούς χώρους, με αποτέλεσμα οι μαθητές των συγκεκριμένων τμημάτων να προαυλίζονται αλλά και να κάνουν γυμναστική στους παράπλευρους δρόμους κυκλοφορίας (Δριμηντινού και Δαμασκηνού), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωματική τους ακεραιότητα και ασφάλεια.

Επίσης, δεν υπάρχει η παραμικρή σήμανση ούτε καν κατάλληλη οριοθέτηση κάποιου ασφαλούς εξωτερικού χώρου για τέτοιου είδους εκπαιδευτικές δραστηριότητες των μαθητών και ο κίνδυνος από τα διερχόμενα αυτοκίνητα είναι συνεχής. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι μαθητές, στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών για την ελαχιστοποίηση του οποιουδήποτε κινδύνου, δεν προαυλίζονται και δεν κάνουν μαθήματα Φυσικής Αγωγής.

Οπως σημειώνεται στην Ερώτηση, παρά τις συνεχείς παραστάσεις και γραπτές αναφορές του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τη δημοτική αρχή Ηρακλείου, δεν έχει δοθεί λύση και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε να προχωρήσει από τις 3/3/2016 μαζί με τους μαθητές σε μια σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαν. Συντυχάκης, Λ. Κανέλλη και Στ. Τάσσος, που υπογράφουν την Ερώτηση, ζητούν από τον υπουργό Παιδείας μέτρα για την άμεση και χωρίς καθυστερήσεις οριστική λύση των προβλημάτων στέγασης και αυλισμού των μαθητών του σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ