Τετάρτη 9 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πλατύ πολιτικό άνοιγμα με περιοδείες και μαζικές εξορμήσεις

Πλατύ πολιτικό άνοιγμα μέσα από περιοδείες και μαζικές εξορμήσεις οργανώνουν οι Οργανώσεις Βάσης της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ σε χώρους δουλειάς, μόρφωσης και στέκια νεολαίας. Με την ανακοίνωση της ΚΝΕ για το Προσφυγικό στο χέρι, μέλη και φίλοι της Οργάνωσης απευθύνονται στους νέους και συζητούν για τις εξελίξεις αλλά και τη στάση που πρέπει να κρατήσουν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για λογαριασμό της αστικής τάξης. Συζητούν για την αιτία των δεκάδων χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων στην Ελλάδα, για την ευθύνη της κυβέρνησης στην όξυνση του προβλήματος με τη συμμετοχή της όλο και πιο ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τις αποφάσεις της ΕΕ που υπογράφει και που εντείνουν το πρόβλημα και για τους ξεριζωμένους και για τους Ελληνες. Η ΚΝΕ καλεί σε έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, δυναμώνοντας τον αγώνα στην Ελλάδα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για την εργατική - λαϊκή εξουσία. Για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του. Για την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών. Για το σοσιαλιστικό αύριο, χωρίς κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά.

Οι περιοδείες και εξορμήσεις ξεκίνησαν από χτες σε διάφορες περιοχές σε Ν. Σμύρνη, Μάνδρα, Κορυδαλλό και Νίκαια.

Σήμερα, Τετάρτη, περιοδείες προγραμματίζονται στα ΙΕΚ Ν. Σμύρνης, Νίκαιας, Γκράβας, Αμπελοκήπων, Νοσοκομείου ΚΑΤ και Νοσοκομείου «Ευαγγελισμού», στις ΕΠΑΣ Μοσχάτου και Αιγάλεω, στους πολιτιστικούς συλλόγους της Νίκαιας και σε εμπορικά και επισιτιστικά μαγαζιά στον Κορυδαλλό, σε αλυσίδες επισιτισμού στην πλατεία Κάνιγγος, στον ΟΤΕ στη Βικτώρια.

Αύριο, Πέμπτη, αντίστοιχα, στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Μοσχάτου, στα ΙΕΚ Μπραχαμίου, Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Ελληνικού, Ελευσίνας, ΙΕΚ Ζωγράφου, Αμαρουσίου και Κορυδαλλού, στις καφετέριες του Ζωγράφου και στους αθλητικούς συλλόγους της Νίκαιας στον «Πλάτωνα».

Την Παρασκευή 11 Μάρτη, τα μέλη της ΚΝΕ θα περιοδεύσουν στα ΕΠΑΛ Ταύρου, στους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Καλλιθέας (στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη»), στα ΙΕΚ Νίκαιας (και του κρατικού νοσοκομείου), στα επισιτιστικά μαγαζιά της Νίκαιας στην πλατεία Διαμάντως Κουμπάκη, σε εμπορικά και επισιτιστικά μαγαζιά στον Κορυδαλλό και στις καφετέριες της Αργυρούπολης, σε καφετέριες σε Φωκίωνος, Θησείο, Πανόρμου.

Το Σάββατο 12 Μάρτη περιοδείες θα γίνουν σε επισιτιστικά και εμπορικά μαγαζιά στη Νίκαια, στον Κορυδαλλό, στη Ν. Σμύρνη, στην πλατεία Κύπρου της Καλλιθέας και στην Καισαριανή.

Παράλληλα, οι ΚΝίτικες Οργανώσεις της Αττικής προετοιμάζουν μαζικές εξορμήσεις σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής καθώς και τη μαζική τους συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται για τις πολιτικές εξελίξεις από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ