Τετάρτη 9 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΕΙ - ΤΕΙ - ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολιτικές εκδηλώσεις σε σχολές της Αττικής

Η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει αυτές τις μέρες στα ΑΕΙ της Αττικής εκδηλώσεις με θέμα «Η ένταση της λαϊκής παρέμβασης, απάντηση στις εξελίξεις και την επίθεση του κεφαλαίου».

Το μεγάλο θέμα του Προσφυγικού και οι πραγματικές αιτίες του, αλλά και μαζί με αυτό η ανεργία, γενικότερα η κρίση και η διέξοδος από αυτή, η αντιμετώπιση του φασισμού, οι κυβερνητικές εναλλαγές των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας και τα αποτελέσματά τους είναι κάποιοι από τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τα ερωτήματα των νέων, που μπαίνουν στο επίκεντρο αυτών των εκδηλώσεων και στις πλούσιες συζητήσεις που ανοίγονται στα αμφιθέατρα. Μέσα από τις απαντήσεις και τη συζήτηση που ανοίγεται βγαίνουν πολύτιμα συμπεράσματα, αναδεικνύεται ο ενιαίος χαρακτήρας της επίθεσης του κεφαλαίου στους λαούς, αλλά και ο δρόμος που πρέπει να βαδίσει η νέα γενιά μαζί με το λαό, για τα δικά τους συμφέροντα κι όχι για την υπεράσπιση της μιας ή της άλλης εκδοχής της πολιτικής του κεφαλαίου. Αναδεικνύονται η επικαιρότητα και η αναγκαιότητα της πρότασης του ΚΚΕ για την ανατροπή του συστήματος που σαπίζει, φωτίζονται οι δυνατότητες και τα άλματα που μπορούν να γίνουν για το λαό στο πλαίσιο μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Από την επόμενη βδομάδα, κύκλος εκδηλώσεων με διάφορα θέματα σε σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ θα ξεκινήσει και στη Θεσσαλονίκη, από τις αντίστοιχες Οργανώσεις της ΚΝΕ, σε μια προσπάθεια να δυναμώσουν η ιδεολογική και πολιτική διαπάλη και η απάντηση στις αντιδραστικές θεωρίες και τα σάπια ιδανικά που πλασάρονται μέσα από μια σειρά κανάλια στα πανεπιστήμια.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Αττική

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα ρεπορτάζ από δύο από τις εκδηλώσεις σε σχολές της Αττικής. Το πρόγραμμά τους για τις μέρες αυτές έχει ως εξής:

  • Σήμερα, Τετάρτη 9/3

Στη 1.30 μ.μ., στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, αμφιθέατρο ΚΑΛΑΪΣΑΚΗ, θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη 1 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Πορτοκαλί αμφιθέατρο, θα μιλήσει η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στις 3 μ.μ., στις Σχολές Υγείας, στο αμφιθέατρο Μικροβιολογίας, θα μιλήσει ο Γιάννης Πατσής, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

  • Αύριο, Πέμπτη 10/3

Στη 1 μ.μ., στην ΑΣΟΕΕ, στην αίθουσα Δ11, θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στις 1.30 μ.μ., στο ΕΜΠ, αμφιθέατρο 1, κτίριο Χημικών Μηχανικών, θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στις 3 μ.μ., στο ΤΕΦΑΑ, στην αίθουσα 5, θα μιλήσει ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ