Τετάρτη 9 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πρωτοβουλία για δημιουργική απασχόληση προσφυγόπουλων

Μια ακόμα αξιόλογη πρωτοβουλία γνήσιας αλληλεγγύης και ανθρωπιάς απέναντι στους πρόσφυγες, ξετυλίχτηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε1: Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, παρέδωσαν στους πρόσφυγες είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα, ρουχισμό, υπόδηση, πάνες, χυμούς, γάλατα κ.λπ.), που συγκεντρώθηκαν ύστερα από την ανταπόκριση εκπαιδευτικών και γονιών στο κάλεσμα που τους απηύθυναν με ανακοίνωσή τους.

Υστερα από την παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης, ακολούθησε σύσκεψη των εκπαιδευτικών που παρευρίσκονταν στο χώρο και συγκροτήθηκαν ομάδες που καθημερινά 3 μ.μ. έως 6 μ.μ. θα απασχολούν με δημιουργικό τρόπο τα μικρά παιδιά των προσφύγων. Μάλιστα, η δημιουργική απασχόληση των παιδιών ξεκίνησε ήδη από τη Δευτέρα με ζωγραφική και διάφορα μικρά παιχνίδια που οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί είχαν φέρει.

Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να συγκεντρώνουν φάρμακα, τρόφιμα και ρουχισμό για τους πρόσφυγες ενώ με διάφορες πρωτοβουλίες, εργασίες, εκδηλώσεις βάζουν στόχο να διδάσκουν και στους μαθητές τους την αλληλεγγύη, την καταδίκη του ρατσισμού και της ξενοφοφίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ