Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κανένας άνεργος σπουδαστής έξω από τα μητρώα ΟΑΕΔ

Κινητοποίηση αύριο στο υπουργείο Παιδείας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας καλεί αύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Αττικής, μετά τις καταγγελίες σπουδαστών προς τον σύλλογο πως δεν τους δίνεται το δικαίωμα να ανανεώσουν ή να πάρουν κάρτα ανεργίας.

Οπως σημειώνει ο ΣΥΣΔΙΕΚ, «το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, πέρυσι τον Ιούνη, κάτω από τις κινητοποιήσεις μας και την πίεση που ασκήσαμε τον προηγούμενο χρόνο, πήρε απόφαση που αναγνωρίζει την ιδιότητα του ανέργου στους σπουδαστές των ΙΕΚ. Παρ' όλα αυτά, με διάφορα διοικητικά και νομικά τερτίπια αρνείται να την κάνει πράξη. Το υπουργείο Παιδείας, που έχει την πλήρη ευθύνη για τους σπουδαστές στα ΙΕΚ, κάνει ότι δεν γνωρίζει τίποτα!

Να τελειώσουν τώρα κάθε είδους "γραφειοκρατικά" κολλήματα! Στους τραπεζίτες το ζεστό χρήμα το δίνουν σε μια νύχτα, σε μας ακόμα και τα "ψίχουλα" που μας δίνουν, θέλουν να μας τα πάρουν πίσω», σημειώνουν οι σπουδαστές, καλώντας τη διοίκηση του ΟΑΕΔ και τα κατά τόπους γραφεία του άμεσα να πάρουν μέτρα για να ανανεωθούν και να δοθούν οι κάρτες ανεργίας. Οπως τονίζουν, «ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση σχετικά με την ανεργία των σπουδαστών ουσιαστικά ανοίγει "παραθυράκι" και δεν εγγράφει όλους τους σπουδαστές των ΙΕΚ στα μητρώα ανέργων, βάζοντας επιπλέον προϋποθέσεις για την ένταξή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι σπουδαστές που έχουν ξαναφοιτήσει σε μεταλυκειακό πρόγραμμα εκπαίδευσης και δε λογίζονται άνεργοι».

Οι σπουδαστές ζητούν: Να μη διαγραφεί κανένας σπουδαστής από τον ΟΑΕΔ. Ο χρόνος κατάρτισης να προσμετράται κανονικά στο χρόνο ανεργίας. Να μη διανοηθούν να ζητήσουν πίσω επίδομα από άνεργους σπουδαστές. Ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους σπουδαστές καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών. Καμιά απουσία σε εργαζόμενους σπουδαστές για τις ώρες που εργάζονται. Πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για αναβάθμιση των σπουδών.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org