Πέμπτη 19 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πρωταγωνιστής σε αντιλαϊκό παιχνίδι

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο αντιλαϊκό παιχνίδι που παίζεται με μοιρασμένους από τα πριν ρόλους από το ευρύτερο σύστημα εξουσίας, με στόχο να επιβληθούν σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, επιδιώκει να παίξει η ηγεσία της ΝΔ.

Καλλιεργώντας συστηματικά την εικόνα της δήθεν «ακυβερνησίας» και πλειοδοτώντας σε κατηγορίες περί «απραξίας», προσπαθεί να συμβάλει στην καλλιέργεια του εδάφους για την υλοποίηση ολοένα πιο άγριων νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Ο Κ. Καραμανλής καθημερινά δεν παραλείπει να συντηρεί το κλίμα αναμασώντας το ίδιο παραμύθι. Αυτό έκανε και χθες, μιλώντας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας. Επανέλαβε ότι «με ευθύνη του πρωθυπουργού διερχόμαστε μια φάση ακυβερνησίας, αυτή την ώρα η χώρα, στην ουσία, δεν κυβερνάται», ενώ επιχείρησε να αποδυναμώσει και υπονομεύσει τις όποιες αποφάσεις του συνέδριου του ΠΑΣΟΚ στην κυβερνητική πολιτική, αμφισβητώντας την παραπομπή θεμάτων «που αφορούν τη Βουλή και τον ελληνικό λαό σε κομματικές συναθροίσεις». Επίσης, εμφανίστηκε «ανικανοποίητος» με τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα που έχει βάλει μπροστά η κυβέρνηση, λέγοντας ότι «η αδράνεια και η εικόνα της ακυβερνησίας δεν μπορεί να διασκεδαστεί με κωμικοτραγικού τύπου ανακοινώσεις, περί διαρθρωτικών αλλαγών, που, εδώ και χρόνια, έχουν εξαγγελθεί και επανεξαγγέλλονται, για να δημιουργούν κάποιες εντυπώσεις, που δεν πείθουν κανέναν».

Στο πνεύμα αυτό κινήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας τα όσα είπε, εξερχόμενος από το προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός. «Την ίδια ώρα που η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο και χιλιάδες επενδυτές έχουν χάσει τους κόπους μιας ζωής στο Χρηματιστήριο, ο πρωθυπουργός αναζητεί αλλού τους ενόχους, επιδιδόμενος σε κυνήγι μαγισσών», ανέφερε. Και πρόσθεσε:«Αν θέλει ο κ. Σημίτης να βρει τον πραγματικό υπαίτιο αυτής της κρίσης, δε μένει παρά να κοιτάξει στον καθρέφτη. Εκεί, ίσως, δει τη σκιά του εαυτού του και της κουρασμένης κυβέρνησής του».

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΝΔ «δείχνει» στην κυβέρνηση τα μέτρα που πρέπει να πάρει και ταυτόχρονα βέβαια προσπαθεί να πείσει για την «αναγκαιότητά» τους τις λαϊκές μάζες. Ο αρμόδιος συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων Γ. Αλογοσκούφης στην προχτεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου περιέγραψε με σαφήνεια τους άξονες: Αμεση φορολογική μεταρρύθμιση, εννοείται προς όφελος πρώτα και κύρια του κεφαλαίου, η οποία θα συνδυαστεί με ένα πρόγραμμα συγκράτησης των πρωτογενών δαπανών του δημοσίου, δηλαδή «άγριο τσεκούρι» στις κοινωνικές δαπάνες. Επίσης ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας της οικονομίας που, εκτός των άλλων, όπως είπε, σημαίνει ταχεία απελευθέρωση αγορών, ενίσχυση του ανταγωνισμού και άρση των αντικινήτρων για τις επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ