Πέμπτη 19 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ρίχνονται στη «μάχη» της Γένοβας

Πλήθος μαζικών φορέων, με αποφάσεις τους, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο «G-8», στη Γένοβα. Πιο συγκεκριμένα:

- Στην κινητοποίηση - διαδήλωση κατά της παγκοσμιοποίησης, στη Γένοβα, θα συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «συμβάλλει για μαχητική παρουσία στη διαδήλωση της Γένοβας με αντιπροσωπεία 100 ατόμων που ξεκινάει την Πέμπτη, στις 4.00 μ.μ. από τα γραφεία του».

- Τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση και διαδήλωση στη Γένοβα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, που αποφάσισε να στείλει αντιπροσωπεία να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις αντίστασης στις δυνάμεις της «νέας τάξης», που θα συγκλονίσουν σε λίγες μέρες την ιταλική πόλη. Στη σχετική της ανακοίνωση η διοίκηση του ΕΚΘ τονίζει ότι «ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των καιρών, για την ανάπτυξη του Παγκόσμιου Λαϊκού Κινήματος κατά της καπιταλιστικής ολοκλήρωσης του πλανήτη (παγκοσμιοποίηση) και συμμετέχει σ' αυτή την υπόθεση».

- Στις διαδηλώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης θα συμμετέχει με αντιπροσωπεία του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ύστερα από απόφαση της διοίκησης. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα συμμετέχει στις αντικαπιταλιστικές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν δίνοντας ταξικό «παρών» μέσα από το μπλοκ του ΠΑΜΕ. Η αναχώρηση από τη Λάρισα θα γίνει σήμερα το πρωί.

- Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στη διαδήλωση της Γένοβας. Οπως, τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του, «με την αντιπροσωπεία μας στέλνουμε μήνυμα αντίστασης, πάλης και σύγκρουσης με την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Παλεύουμε, για Ευρώπη δύναμη ειρήνης, συνεργασίας και προόδου, προς όφελος των λαών».

- Στη Γένοβα θα βρεθεί και θα διαδηλώσει αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Αθήνας. «Ιδιαίτερα θα διαδηλώσουν ενάντια στα σχέδια που μετατρέπουν τη μόρφωση από δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, περιορίζοντας ταυτόχρονα τη γενική παιδεία, προωθώντας πρόσκαιρες κατακτήσεις, προετοιμάζοντας τον αυριανό καταρτίσιμο - απασχολήσιμο εργαζόμενο», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι γονείς.

- «Παρών» στη διαδήλωση της Γένοβας θα δώσει και η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΚ - ΑμΕΑ). Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι ανάπηροι, από τα πρώτα θύματα της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης, έχουμε κάθε λόγο και σίγουρα πολλά να κερδίσουμε από τον αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Η αντιπροσωπεία της ΕΣΚ - ΑμΕΑ θα αναχωρήσει στις 19 Ιουλίου και θα επιστρέψει στις 23 Ιουλίου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 5221.411, 0977325257 και 0974045860.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ