Πέμπτη 19 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Βάρβαρη επίθεση κατά διαδηλωτών για τον Μπερνς

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Με μια απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων κατά των Κερκυραίων που διαδήλωναν ενάντια στην επίσκεψη του ανθύπατου Ν. Μπερνς στο νησί τους, η υποτελής κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποχαιρέτησε τον απερχόμενο πρεσβευτή των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών στη χώρα μας. Ηταν προχτές, Παρασκευή το βράδυ, όταν οι ειδικές δυνάμεις προσπάθησαν να εμποδίσουν διαδηλωτές, που πραγματοποιούσαν ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, να προσεγγίσουν τα γραφεία του συλλόγου της "Αναγνωστικής Εταιρείας" όπου βρισκόταν ο Αμερικανός πρεσβευτής.

Οι φιλειρηνιστές συγκεντρώθηκαν στις 7.30 μμ στην πλατεία Οκαζιόν της πόλης της Κέρκυρας, με πρόσκληση της ΑντιΝΑΤΟικής Επιτροπής των φορέων του νησιού και με πορεία πήγαιναν να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους για την πρόκληση της επίσκεψης Μπερνς στο νησί. Ομως αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν εκεί, τους απέκλεισαν πολύ μακριά από το κτίριο, όπου γινόταν η εκδήλωση, προφανώς, για να μην δυσαρεστηθεί ο... εκλεκτός επισκέπτης από τα αντιΝΑΤΟικά -αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα.

Οταν γύρω στις 10.30 ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε από την άλλη πλευρά του δρόμου να προσεγγίσει το κτίριο, δέχτηκε απρόκλητα τη βάρβαρη επίθεση των ειδικών δυνάμεων που χτυπούσαν στο ψαχνό, ακόμα και γέρους και παιδιά. Ο Μπερνς φυγαδεύτηκε στην κυριολεξία, κάτω από την κατακραυγή του κόσμου που, τελικά, τον «αποχαιρέτησε» με αντιαμερικανικά-αντιΝΑΤΟικά συνθήματα, ενώ πολλοί διαδηλωτές πετούσαν λογής... ζαρζαβατικά και αβγά στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε.

Με ανακοίνωση - καταγγελία η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει την πρόκληση της ΔΕ της «Αναγνωστικής Εταιρείας» να πραγματοποιήσει την εκδήλωση - ντροπή με τον Μπερνς. Μόνο αισθήματα ντροπής και αηδίας μπορεί να προκαλέσει η συμμετοχή σ' αυτήν γνωστών «χλιδάτων» Κερκυραίων μαζί με στελέχη και πολιτευτές της ΝΔ, όπως του βουλευτή κ. Σπύρου και του γνωστού «οικολόγου» της ΝΔ Γεωργιάδη, αναφέρεται.

Τελικά, ο εκπρόσωπος των φονιάδων των λαών ήρθε και έφυγε από την εκδήλωση όπως αρμόζει στους φονιάδες, μυστικά και κάτω από την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, υπογραμμίζει η ανακοίνωση της ΝΕ και συνεχίζει:

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που θεωρεί τη χώρα μας προτεκτοράτο των ΗΠΑ και χρησιμοποιεί τον αυταρχισμό για να επιβάλει την υποτέλεια και το ραγιαδισμό σε όσους σήμερα αντιστέκονται σ' αυτήν την κατάσταση.

Οι δημοκράτες της Κέρκυρας, οι φίλοι της ειρήνης, με το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν, έδωσαν περήφανη απάντηση στον Μπερνς και στο νισάφι του. Οτι ο ελληνικός λαός δε σκύβει το κεφάλι, δε γίνεται σκλάβος στον τόπο του. Ο αυταρχισμός δε θα περάσει».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Καλούμε τους Κερκυραίους και τις Κερκυραίες, τους μαζικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν με το ΚΚΕ για τη δημιουργία ενός μαζικού ενωτικού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου: Ενάντια στη "νέα τάξη" ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, για να φύγει το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια, να απεγκλωβιστεί η χώρα μας από τους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, να μαζέψουν, επιτέλους, οι ΝΑΤΟικοί τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου από το βυθό της θάλασσας στους Οθωνούς. Ο αγώνας συνεχίζεται».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ