Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΠΑ - ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Κλιμάκωση της επιθετικότητας στον Ειρηνικό

Από τις ασκήσεις της Ν. Κορέας πολύ κοντά στα σύνορα με τη ΛΔ Κορέας
Από τις ασκήσεις της Ν. Κορέας πολύ κοντά στα σύνορα με τη ΛΔ Κορέας
ΣΕΟΥΛ.--

Μήνυμα κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών που αναθερμαίνουν τις εντάσεις σε Ασία - Ειρηνικό έστειλε η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Πάρκερ Γκεούν - χι, η οποία, σε χτεσινές δηλώσεις της, τόνισε: «Νότια Κορέα και ΗΠΑ διαπραγματευόμαστε για τη διατήρηση της ισχυρής αποτρεπτικής μας ικανότητας, την προώθηση των συνδυασμένων αμυντικών μας ικανοτήτων και τη βελτίωση του κοινού πυραυλικού αμυντικού συστήματος ενάντια στη Βόρεια Κορέα. Η συζήτηση για τον THAAD (το αντιπυραυλικό σύστημα) είναι μέρος αυτού του σχεδίου».

Γίνεται φανερό ότι με νέα προσχήματα οξύνεται ο ανταγωνισμός στην περιοχή, καθώς στόχος των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, δεν είναι η ΛΔ της Κορέας και το πυρηνικό πρόγραμμά της, αλλά οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της περιοχής, η Κίνα και η Ρωσία πρωτίστως, που έσπευσαν να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους.

Αξιωματούχοι του νοτιοκορεατικού υπουργείου Αμυνας δήλωναν χτες σε τοπικά ΜΜΕ πως σήμερα πρόκειται να φτάσουν στη χώρα 4 μαχητικά αεροσκάφη F-22 που στέλνουν οι ΗΠΑ, ενώ στις (ετήσιες) κοινές ασκήσεις που πραγματοποιούν οι δύο χώρες στις αρχές Μάρτη, φέτος θα πάρει μέρος και το πυρηνοκίνητο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «John C. Stennis». «Με την ανάπτυξη (αυτών) των στρατηγικών όπλων, οι ΗΠΑ στέλνουν μια ισχυρή προειδοποίηση στη Βόρεια Κορέα και δίνουν τη δέσμευσή τους όσον αφορά την υπεράσπιση της Νότιας Κορέας», σχολίαζαν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, αλλά οι αποδέκτες από αυτήν την επίδειξη δύναμης είναι πολλοί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ