Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συγκεκριμένη η αποστολή των στελεχών Εκπαίδευσης

«Δε βαθμολογούμε στις κρίσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης», δηλώνουν οι αιρετοί του ΠΑΜΕ

Με βάση τη θέση του συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στο ρόλο των Διευθυντών Εκπαίδευσης και ενάντια στην «αξιολόγηση» τοποθετούνται στις συνεδριάσεις των Ανώτερων Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΠΕ - ΑΠΥΣΔΕ) για την ανάδειξη των Διευθυντών Εκπαίδευσης των νομών οι αιρετοί του ΠΑΜΕ.

Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την ψήφιση του 3ου μνημονίου, συνεχίζει την υλοποίηση του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου για την Εκπαίδευση, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ (νέο σχολείο, "βέλτιστες πρακτικές", "αξιολόγηση", δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας κ.λπ.).

Στο πλαίσιο αυτών των κατευθύνσεων εντάσσεται η αποστολή και ο ρόλος των στελεχών Εκπαίδευσης, ο οποίος είναι να εφαρμόζουν αυτή την πολιτική. Γι' αυτό το ρόλο αξιολογούνται. Τα "πρώτα βιολιά", σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την "αξιολόγηση", είναι οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών και οι Σχολικοί Σύμβουλοι.

Μετά το διορισμό των Περιφερειακών Διευθυντών, γίνεται προσπάθεια να δοθεί επίφαση δημοκρατίας στη διάτρητη διαδικασία κρίσης των Διευθυντών Εκπαίδευσης των νομών. Το κύριο για μας είναι ο ρόλος των στελεχών, ανεξάρτητα από την όποια διαδικασία.

Γι' αυτούς τους λόγους, οι αιρετοί του ΠΑΜΕ δηλώνουμε ότι υλοποιούμε την πάγια θέση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στο ρόλο των Διευθυντών Εκπαίδευσης και ενάντια στην "αξιολόγηση". Αρνούμαστε να γίνουμε αξιολογητές των πιο ικανών και προθύμων, των πιο ακριβοπληρωμένων στελεχών σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο, που αποστολή τους είναι να υλοποιήσουν την αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών του λαού, των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Δε βαθμολογούμε στις κρίσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης, βάζουμε παύλα (-)», καταλήγει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ