Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Προς τι ο ντόρος;

Πολύς ντόρος γίνεται ξανά με αφορμή συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» για τη μη αποδοχή του ΔΝΤ. Ηρθε, λοιπόν, η κυβερνητική εκπρόσωπος και είπε στο ραδιόφωνο του ΑΛΦΑ: «Εμείς αυτό το έχουμε αποδεχθεί και από τη στιγμή που το έχουμε αποδεχθεί αυτό, δεν κάνουμε κάποιο αίτημα για την αποχώρησή του». Προς τι, λοιπόν, ο ντόρος όταν είτε με το ΔΝΤ είτε χωρίς το ΔΝΤ το πρόγραμμα περιέχει αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις για φτήνεμα του εργάτη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, φοροληστεία του λαού, φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, απελευθερώσεις και ιδιωτικοποιήσεις για να επενδυθούν λιμνάζοντα κεφάλαια και να κερδοφορήσουν, ενώ ο λαός πληρώνει και το χρέος; Ο αποπροσανατολισμός του λαού για όλ' αυτά που του τσακίζουν τη ζωή είναι εκ των ων ουκ άνευ. Οσο για την ουσία, οι ανταγωνισμοί του κεφαλαίου, οι ενδοαστικοί στην Ελλάδα, αλλά και οι ενδοϊμπεριαλιστικοί για τα συμφέροντα διαφόρων μερίδων επιχειρηματικών ομίλων είναι πίσω απ' αυτή τη φασαρία.

«Αντισυστημικοί»...

Πώς θα ακούγατε τα «αντισυστημικά» συνθήματα των Χρυσαυγιτών, για το σάπιο πολιτικό σύστημα, τη διαφθορά κ.λπ. αν μαθαίνατε ότι δύο ευρωβουλευτές τους (οι Επιτείδιος και Συναδινός) «διόρισαν» τις κόρες τους ως υπαλλήλους του Ευρωκοινοβουλίου; Επειδή, μάλιστα, απαγορεύεται ο ευρωβουλευτής να προσλάβει ως υπάλληλο κάποιο συγγενικό του πρόσωπο, «αντάλλαξαν» προσλήψεις, δηλαδή ο ένας προσέλαβε την κόρη του άλλου! Για τόση αντισυστημικότητα μιλάμε.

Επίσης, πώς θα σας φαινόταν αν μαθαίνατε ότι «εργολάβος» των αντικομμουνιστικών επιθέσεων από τις σελίδες της φασιστικής φυλλάδας Γιώργος Μισιάκας ή Μάστορας, που χαρακτηρίζει το ΚΚΕ καπιταλιστικό, είναι μετακλητός υπάλληλος της Βουλής διορισμένος από το κόμμα του στο γραφείο του Μιχαλολιάκου; Δηλαδή, πληρώνεται από τη Βουλή με έναν «συστημικότατο» κρατικό μισθό, για να επιτίθεται στο ΚΚΕ και να κάνει ναζιστική διαφώτιση!

Αυτά για αρχή. Για να πέφτουν οι μάσκες και για να μην κοροϊδεύουν το φτωχόκοσμο για τα «καθαρά χέρια» και την αντισυστημικότητά τους.

Ο ψεύτικος προοδευτισμός

Στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για το Σύμφωνο Συμβίωσης, δεν έλειψε η προσπάθεια αναπαραγωγής της θεωρίας των δύο άκρων από διάφορους επιλεκτικά «προοδευτικούς», που ενώ μιλούν για ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες, την ίδια στιγμή με άνεση ψηφίζουν νόμους που τσακίζουν εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, στηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και επεμβάσεις. Αυτοί, λοιπόν, είτε απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ κ.α., επιχείρησαν να ταυτίσουν τις θέσεις του ΚΚΕ με αυτές της Χρυσής Αυγής, των ΑΝΕΛ και άλλους αντιδραστικούς κύκλους.

Τι δουλειά, όμως, έχει η θέση του ΚΚΕ, ότι η σχέση των ομοφυλόφιλων είναι ιδιωτική τους υπόθεση και είναι απαράδεκτη κάθε φραστική ή και σωματική επίθεση, κάθε είδους διάκριση γι' αυτήν, με το ρατσισμό και την ομοφοβία; Τι σχέση μπορεί να έχει η θέση του ΚΚΕ ότι η οικογένεια σημαίνει αναπαραγωγή και ότι αυτή προϋποθέτει τη βιολογική σχέση άνδρα και γυναίκας, με τα κηρύγματα περί θεϊκής ευλογίας του οικογενειακού θεσμού μέσω του θρησκευτικού γάμου; Τη στιγμή, μάλιστα, που το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που υπερασπίζεται την υποχρεωτικότητα μόνο του πολιτικού γάμου. Αυτή η προσπάθεια είναι σκόπιμη, με στόχο τη συκοφάντηση του ΚΚΕ, τον αντικομμουνισμό αλλά και για να κρύψουν οι ίδιοι τις ευθύνες τους για την αντιλαϊκή επίθεση, πίσω από ένα βολικό ψεύτικο προοδευτισμό.

Το «Πριν» και η διαστρέβλωση

«Στο σοσιαλισμό θα υπάρχουν άραγε ομοφυλόφιλοι;», αναρωτιέται αρθρογράφος του «Πριν» την περασμένη Κυριακή, σχολιάζοντας τη θέση του ΚΚΕ για το Σύμφωνο Συμβίωσης και προσπαθώντας να υποστηρίξει ότι η θέση του αυτή ταυτίζεται με τη μέση «ομοφοβική συντηρητική κυρίαρχη αντίληψη». Ο αρθρογράφος του «Πριν» κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι το ΚΚΕ θεωρεί ότι δεν μπορεί μια ατομική υπόθεση, όπως είναι μια συμβίωση με βάση τις σεξουαλικές προτιμήσεις, να ανάγεται σε οικογένεια. Είναι άραγε παρωχημένη αυτή η ανάλυση του Ενγκελς το 1884, όπως αναφέρει ο αρθρογράφος; Είναι άραγε συντηρητισμός η θέση ότι δεν μπορεί να διαμορφώνεται στα παιδιά παραποιημένη αντίληψη της βιολογικής σχέσης άνδρα - γυναίκας; Μια σχέση που πηγάζει από τη φυσιολογία του ανθρώπινου είδους και είναι απαραίτητη για την ομαλή ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού; Μια σχέση που δεν μπορεί να αλλοιώνεται από τα βιώματα του παιδιού, όπως αντικειμενικά θα συμβεί μεγαλώνοντας σε μια συμβίωση με ομόφυλους «γονείς»;

Τι σχέση έχει, άραγε, αυτή η θέση με τις απόψεις που διατυπώνουν κατά καιρούς εκπρόσωποι ακραίων συντηρητικών κύκλων, παράγοντες της Εκκλησίας κ.λπ. Τι σχέση έχει αυτή η θέση με φαινόμενα ρατσισμού και διακρίσεων με βάση τις σεξουαλικές προτιμήσεις; Καμιά απολύτως και ο αρθρογράφος το ξέρει καλά. Δεν έχουμε την απαίτηση να καταλάβει - πόσο μάλλον να συμφωνήσει - ο εν λόγω αρθρογράφος με αυτή τη θέση. Εχουμε, όμως, την απαίτηση να μην τη διαστρεβλώνει από αντι-ΚΚΕ εμπάθεια.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org