Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο χώρο της Υγείας

Απεργία στα δημόσια νοσοκομεία στις 2 Δεκέμβρη

Από παλιότερη κινητοποίηση στο χώρος της Υγείας
Από παλιότερη κινητοποίηση στο χώρος της Υγείας
Συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας θα γίνει σήμερα στη 1 μ.μ., για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υγειονομικοί και ασθενείς, εξαιτίας των ελλείψεων και της υποχρηματοδότησης. Η Γραμματεία Ν. Καβάλας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους να συμμετέχουν.

Τις κινητοποιήσεις συνεχίζει και το σωματείο εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», καλώντας σήμερα στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι συνταξιουχικές ενώσεις με αιχμή το Ασφαλιστικό. Επίσης, οργανώνει σύσκεψη με τους διοικητικούς υπαλλήλους στη 1 μ.μ. έξω από την κεντρική Γραμματεία. Αύριο, θα γίνει συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα Επείγοντα στις 8 π.μ. με συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, Λαϊκών Επιτροπών, συνταξιούχων, συλλόγων ασθενών για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων και επικουρικών, άμεση, πλήρη κρατική χρηματοδότηση του νοσοκομείου, να πληρωθούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι κ.ά.

Επίσης, αύριο οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας προχωρούν σε στάση εργασίας (10 π.μ.- 3 μ.μ.) και στη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα σε άλλα, απαιτούν «να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και πλήρη κρατική χρηματοδότηση των Κέντρων Υγείας». Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν ήδη αποφασίσει πανελλαδική απεργία για τις 2 Δεκέμβρη.

Τέλος, κινητοποίηση για τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» οργανώνεται τη Δευτέρα, στις 11 π.μ. στην αυλή του νοσοκομείου από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και τη Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου.

Ανάμεσα σε άλλα ζητούν: Να ανοίξει η Μονάδα Λοιμώξεων «Μακκά» για τη νοσηλεία νεογνών και παιδιών με λοιμώδη νοσήματα, αφού σήμερα νοσηλεύονται στις παιδιατρικές κλινικές με κινδύνους για τα ίδια και για τα υπόλοιπα παιδιά. Να ανοίξει η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας που παραμένει κλειστή, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, με πλήρη κι αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών(2019-10-19 00:00:00.0)
Αύριο η στάση εργασίας των υγειονομικών(2016-06-28 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στο Ασυλο Ανιάτων(2013-12-10 00:00:00.0)
Καλεί σε τρίωρη στάση εργασίας για την Υγεία(2013-01-08 00:00:00.0)
Αύριο η κινητοποίηση στο 3ο Νοσοκομείο ΙΚΑ(2011-06-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ