Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Συνεχίζονται οι κατά τόπους αγροτικές κινητοποιήσεις

Πανθεσσαλική σύσκεψη σήμερα και νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων στις 6 Δεκέμβρη

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Ελασσόνα
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Ελασσόνα
Μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις που έγιναν στην Καρδίτσα, στον Τύρναβο, στην Αγιά και τα Τρίκαλα, στον αγώνα μπήκαν χτες οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ελασσόνας, με μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων των χωριών Τσαριτσάνη, Σαραντάπορος, Αραδοσίβια, Ολυμπος και Βαλανίδα.

Θυμίζουμε ότι σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στον Παλαμά Καρδίτσας, θα γίνει πανθεσσαλική σύσκεψη που οργανώνουν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών και στις 6 Δεκέμβρη θα γίνει στη Λάρισα νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπου θα αποφασιστούν οι μορφές κλιμάκωσης και πανελλαδικού συντονισμού των αγροτικών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αρχές Νοέμβρη σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Χτες, στη συγκέντρωση στην Ελασσόνα χαιρέτισαν ο Γιώργος Αποστόλου, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Τσαριτσάνης και η Αννέτα Ψωμιάδου, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ολύμπου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Ακολούθησε η ανάγνωση του πλαισίου των αιτημάτων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, από τον Γιάννη Παπαδημητρίου, πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Σαρανταπόρου. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ενωση» Ελασσόνας, του Σωματείου Οικοδόμων κι άλλων φορέων της περιοχής.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της επαρχίας Ελασσόνας ανανέωσαν το ραντεβού τους στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 17 Δεκέμβρη στα δικαστήρια της Λάρισας, όπου δικάζονται πάνω από δέκα αγρότες της περιοχής για τη συμμετοχή τους στο Μπλόκο της Μελούνας το 2013.

Στη Θεσσαλία, οι κατά τόπους κινητοποιήσεις συνεχίζονται την ερχόμενη Τετάρτη 2 Δεκέμβρη, με το συλλαλητήριο στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων.

Επίσης, σε μαζική συμμετοχή στο πρόγραμμα δράσης που αποφάσισαν, καλούν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αρτας και Πρέβεζας, το Μπλόκο Ωρωπού Πρέβεζας, ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας και η Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων Θεσπρωτίας. Στις 2 Δεκέμβρη, θα γίνουν κατά τόπους κινητοποιήσεις ενάντια στο αποδυνάμωνα των Κέντρων Υγείας και γενικότερα για τα ζητήματα Υγείας - Πρόνοιας και Ασφαλιστικού. Επίσης, κινητοποιήσεις θα γίνουν τη μέρα κατάθεσης για ψήφιση του προϋπολογισμού.

Επίσης, παναγροτικό συλλαλητήριο οργανώνουν η Γραμματεία Κοζάνης της ΠΑΣΥ και ο Αγροτικός Σύλλογος Βοΐου, σήμερα Πέμπτη, στις 11.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Αντίστοιχα, ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» οργανώνει παρέμβαση στη ΔΟΥ Βέροιας, τη Δευτέρα 30 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ. και η Γραμματεία Πέλλας της ΠΑΣΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που οργανώνει τη Δευτέρα 30 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στην Τράπεζα Πειραιώς στη Σκύδρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ